CHP ve MHP milletvekilleri, valilikteki tebrik kabul törenine katılmadı

Manisa'da CHP milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz ile MHP milletvekilleri Sümer Oral...

Manisa'da CHP milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz ile MHP milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenlerinin iptal edilmesine tepki göstermek için Vali Halil İbrahim Daşöz’ün makamındaki tebrik kabul törenine katılmadı. Vali Daşöz, tebrikleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Belediye Başkan Vekili Sezai Gürcan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın'la birlikte kabul etti. Ardından halı sanatçısı Ahmet Aksakal tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda açılan "Atatürk, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı" isimli sergiyi gezdiler.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, burada gazetecilerin, tebrik kabulüne katılınmaması hakkındaki soru üzerine cumhuriyetin, fazilet ve erdem rejimi olduğunu söyledi. Dolayısıyla cumhuriyeti herkesin sahiplenmek ve yaşatmak zorunda olduğunu belirten Tanrıverdi, “Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 88. yıldönümünde sorumluluğumu yerine getiriyorum, görevimi ifa ediyorum. Cumhuriyeti kendi tekelinde zannedenler, farklı anlayış içinde hareket edebilir. Oysa cumhuriyet hepimizindir.” dedi.
Vali Daşöz de bayramların, birlik ve beraberlik günleri olduğunu söyledi. Türk milletinin ortak paydaları olduğunu aktaran Daşöz, “Ben CHP ve MHP milletvekillerinin tebriklerin kabulüne katılmaması konusunda herhangi bir yorum yapmayacağım. Türkiye genelinde devletimizin bu yıl böyle bir tasarruftu bulundu ama bayramın birçok unsuru da kutlanıyor. İşte dün tören yapıldı, bugün kabul törenleri yapıldı. Televizyonlarda izledik, Anıtkabir törenleri devam ediyor. İşte biz burada önemli bir halı sergisi açtık, bütün Manisa halkımızı görmeye davet ediyorum. Gerçekten büyük sanatkârımızın Atatürk, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili çok değerli eserlerden oluşmuş bir koleksiyonu var.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz