CHP Ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi

KAYSERİ (AA) - CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini söyledi. 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini söyledi. Ayan, parti binasında düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimini siyasetten uzak gördüklerini ifade ederek, halkın tamamını kucaklayabilen, ülkenin milli ve manevi değerleriyle barışık, Türk, Kürt, Alevi, Sünni her kesimle barışık, demokrasiyi özümsemiş, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ile sorunu olmayan bir vatandaşın aday olmasını istediklerini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın tarif ettikleri kişiliğe, kimliğe uygun olmadığı görüşünde olduklarını belirten Ayan, şöyle devam etti: "Dolayısıyla AK Partili bir adayın, Türkiye'nin değil, AK Parti'nin başbakanının aday olması ve Türkiye Cumhuriyetinin en önemli mevkisine yerleşmesi Türkiyemizi gelecek açısından karanlığa sürükleyecektir. O nedenle çok ciddiye aldığımız, yeniden Kuvayi Milliye hareketi dediğimiz, milliyetçilerin, sosyal demokratların, aydın din adamlarının, devrimci kardeşlerimizin bir araya gelip oluşturduğu Kuvayi Milliye hareketi gibi görüyoruz. CHP'nin, MHP gibi Türkiye'de gücü olan bir parti ile işbirliği, fikir birliği yaparak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak sunması çok önemli. Herkes gibi biz de ilk önce çok şaşırdık ama belirlenen aday parti il örgütünce kayıtsız, şartsız destek gördü. Gösterilebilecek en iyi aday olarak düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: