CHP yönetimi, eski il başkanı Tarık Şengül'ün iddialarını araştırdı

CHP, Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi ile ilgili iddiaları araştırdı, inceledi ve sonuçlandırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel...

CHP, Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi ile ilgili iddiaları araştırdı, inceledi ve sonuçlandırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın “Rant karşılığında bir haksız kazancın sağlandığına ilişkin somut bir bilgiye – belgeye ulaşılamamıştır...” dedi.
Günaydın, Başbakan’ın “pislik” diye tanımladığı sürecin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediyenin AK Partili meclis üyeleri tarafından planlanan ve yürütülen bir süreç olduğu iddiasında bulundu.
Günaydın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, şunları dile getirdi: ''Dönemin CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün ortaya koyduğu iddia, CHP Genel Merkezi tarafından derhal araştırılmaya başlanılmıştır. Bu arada Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partimize yönelik olarak; 'belediyelerindeki pislikleri bir takip et, onları bir temizle. Bak neler dönüyor, hepsi ortada' ifadelerini kullanmıştır. Konuyla ilgili kurulan komisyonumuz, ciddi bir soruşturmanın gerektirdiği yöntem ve disiplin içinde çalışmalarını bir ay içinde tamamlamıştır. Bu kapsamda, öncelikle iddia sahibi Tarık Şengül’den iddialarına ilişkin bir rapor istenilmiş, 29.8.2011 tarihinde alınan rapor 05.9.2011 tarihinde Yenimahalle Belediyesi’ne iletilmiş, belediyenin konuyla ilgili cevabi raporu 12.9.2011 tarihinde alınmıştır. Eş zamanlı olarak, Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyelerinin ilgili komisyon kararları ve Belediye Meclis kararları edinilerek incelenmiştir. Ankara’nın en çok gelişen bölgelerinden birinde 700 konuta yaklaşan ilave imkanın ve ilave rezidansların oluşturduğu toplam rantın, arsa sahibinin taahhüt ettiği 24 derslikli bir okul ile kıyaslanmayacak derecede yüksek olduğundan kuşku yoktur. Bu durum, kamuoyunun konu üzerindeki ilgisini haklı kılmaktadır. Bu ve benzeri plan değişikliklerinin ortaya çıkardığı sonuçların/tartışmaların önlenmesinde, partimizin, Büyükşehir Belediye ve Belediye Kanunu’nun yeniden katılımcı bir anlayışla hazırlanarak işleyişin demokratikleştirilmesinin sağlanması, kamu yararı doğrultusunda kentsel rantın vergilendirilmesi, çağdaş şehircilik anlayışının tüm uygulamalara egemen kılınması ve süreçlerin halkın denetimine açılması önerilerinin ne denli haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. İncelememiz boyunca, yaratılan bu rant karşılığında bir haksız kazancın sağlandığına ilişkin somut bir bilgi – belgeye ulaşılamamıştır. Elinde bilgi ve belge bulunanları, cumhuriyet savcılıklarına başvurmaya davet ediyoruz. Konunun kamuoyunda geniş bir tartışma alanı bulduğu düşünüldüğünde, savcıların re’sen harekete geçmesi önünde de hiçbir engel bulunmamaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz