Chp Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, bir gün herkesin engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabileceğini belirterek, “Ancak bu demek değil ki, şu anda herhangi bir engelimiz olmadığı için engelli kardeşlerimizi unutalım, onları yok sayalım, onların neler yaşadığını anlamayalım. Tam tersi bugün ülkemizde olmayan sosyal adaleti var kılmak, insan haklarını yaşatabilmek için ilk önce engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız ve onların toplum içerisinde görünür olmaları için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün Türkiye’de birçok konuda olduğu gibi engellilerinde birçok sorun yaşamakta ve toplum içerisinde görünür-görünmez birçok ayrımcılığa maruz kaldığını ifade eden Kaytan, “Türkiye'nin acilen engelliler dahil bütün toplum kesimlerini kapsayan ve ekonomik, sosyal her tür alanda uygulanabilir bir ayrımcılığın önlenmesi yasasına ihtiyacı vardır. Çünkü ancak o zaman toplumsal eşitlik ve adalet sağlanacak ve insan haklarına duyarlı bir toplum yaratılabilecektir. Yoksulluk sınırının 2 bin 900 TL, açlık sınırının ise 900 TL olduğu bir ülkede engellilerimizin yaşam koşullarının, yoksulluklarının görmezden gelindiğini unutmamak ve onların insanlık mücadelelerine destek vermek birer vatandaş olarak hepimizin görevidir. Engellilerimiz öncelikle insanlığa yaraşır bir gelire sahip olmalı ve hükümet, yardım adı altında dağıttığı sadakaya son vererek onurlu bir toplum yaratmalıdır. Engellilerimizin görünür olmaları için ve onlara toplum içinde- sokakta, otobüste, her yerde- uygulanan ayrımcılığa son verecek ayrımcılığın önlenmesi yasası derhal hayata geçmeli ve partiler üstü bir anlayış ile ortak akılda buluşulmalıdır. Engellilerimizin en çok ihtiyacı olan medikal alanda ise hiçbir kısıtlama olmadan sağlık gereksinimlerine kavuşmaları sağlanmalı ve bu konunun önündeki her türlü yasal engel bir an önce aşılmalıdır. Bütün bu sorunlara rağmen bize onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki engellerin kalktığı bir toplumda hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: