Chp Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, “5084 Ve 5615 Sayılı Teşvik Yasasının Sona Erdirilmesi Yozgat Gibi İllerde Sıkıntı Oluşturur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 5084 ve 5615 sayılı teşvik yasasının...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 5084 ve 5615 sayılı teşvik yasasının sona ermesinin Yozgat ve Yozgat gibi illerde büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 5084 ve 5615 sayılı teşvik yasasıyla ilgili daha önce Yozgat’ta siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle birlikte tek yürek olup AK Parti iktidarından bir şeyler yapılmasını istediklerini belirterek, “Bu kapsamda Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ı ziyaret edip, 5084 sayılı teşvik yasasının süresinin uzatılması istemiştik. Bu yasa Yozgat için daha önemli daha hayırlı olacağını düşünerek bir mücadele vermiştik. Orada bize bir takım sözler verilmişti. Sayın bakanımızın 5084’le ilgili bir girişimleri olmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde almış olduğumuz haber bizi üzmüştür. 5084 sayılı teşvik yasasının uygulandığı 46 ilde çalışmalar artık sonlandırılmıştır. Bu yasanın Yozgat gibi ilerde kaldırılması bir takım sıkıntıya sokacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat’ta hiçbir yatırımın olmadığını ifade eden Kaytan, “Türkiye’nin en kötü yolu şuan Yozgat’ta, hiç bir yatırım yok. 5084 Sayılı yasanın özel sektöre sağladığı imkanlar ortadan kalkınca, özel sektörde yatırımlarını durduracak, hatta Yozgat’tan gidecektir. Buda bitmiş olan Yozgat ekonomisini çökertecek, işsizlik daha da yükselecek, dolayısıyla bu da göçlere sebep olacaktır. AK Parti iktidarına yoksulaşan, buharlaşan Yozgat’ın eski günlerine kazandırmak için de CHP olarak elimizden gelen çalışmayı yapacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz