Chp Zeytinburnu İlçe Binasına "makara" Baskını

Mehmet AKTARAN / İstanbul, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Dorel, “17-25 Aralık yolsuzluklar haftası nedeniyle 3 gün önce Gençlik Kolları'ndan

Mehmet AKTARAN / İstanbul, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Dorel, “17-25 Aralık yolsuzluklar haftası nedeniyle 3 gün önce Gençlik Kolları'ndan arkadaşlarımız bir slayt gösterisi yaptı. Bugün polisler gelip, bayrak, pankart ve slayt sistemi için 4 yıldır kullandığımız makara sistemini sökerek, suç unsuru olduğu gerekçesiyle almak istediler. Biz de bunu vermedik, vermeyeceğiz. Direneceğiz ve almalarına izin vermeyeceğiz. Mahkeme kararıyla geldiler. Mahkeme kararının 7 günlük bir itiraz süresi var, onu da kullandırtmıyorlar. İtfaiye geldi, onu sokmadık. Herhalde birazdan başka araçlarla gelirler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MAHKEME KARARI

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasından karşı binaya duvara monte edilmiş, çelik kancalara bağlı makaralı sistem kurulduğu belirtilerek, "beyaz bez" ile makara sisteminin kuvvetli şüpheyle "suç eşyası" ve "delil" olabileceği kaydedildi.
Partililer ise polisin bir daha gelebileceğini söyleyerek, binada nöbetlerini sürdüreceklerini duyurdu.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL ZEYTİNBURNU'NDA

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da ilçe örgütünü ziyaret ederek basın açıklaması yaptı. Tanal, "Bu bir despotluktur. Bu bayrağın gitmesi, bizim için namusun elden gitmesidir. Bu diktaya karşı duracağız, direneceğiz"
Parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı yapan Mahmet Tanal, "1999 yılında o dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan şöyle bir cümle sarf etmişti: 'Eğer bir gün ben zenginleşirsem, anlayın ki çocuklarıma haram lokma yedirmişim.' İlçemiz bu tabelayı astığı için Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma başlatıyor ve bir mahkeme kararıyla buraya geliniyor" dedi.
Mahkeme kararını okuyarak sözlerini sürdüren Tanal, "Emniyet mensupları ilçemizin tabelasını sökmeye çalışıyor. Ve bunu engelledik. Emniyet mensupları gitti. Bu bir darbedir. 1923 tarihinden şimdiye kadar hiçbir siyasi partinin tabelası indirilmedi. İndirilmeye çalışılması demokrasiye indirilen bir darbedir. Basına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Emniyet'e, sivil toplum kuruluşlarına baskı yaptılar, sıra muhalefet partilerine geldi. Biz onun için burada demokrasi nöbetindeyiz. Bu kararın hiçbir hukuksal dayanağı yoktur. Bu keyfi bir karardır. Bu uygulama da keyfi bir uygulamadır. Bu bir despotluktur. Bu bayrağın gitmesi, bizim için namusun elden gitmesidir. Bu diktaya karşı duracağız, direneceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: