CHP’de Adana kavgası mahkemede bitecek

Bir süre önce görevden alınan Adana eski İl Başkanı Serdar Seyhan, 12 Ağustos’ta kongrenin yapılması gerektiğini, aksi takdirde mahkeme kararıyla kongrenin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

ANKARA (ANKA)- CHP’de Adana kavgası mahkemede bitecek. Bir süre önce görevden alınan Adana eski İl Başkanı Serdar Seyhan, 12 Ağustos’ta kongrenin yapılması gerektiğini, aksi takdirde mahkeme kararıyla kongrenin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

Kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’na destek konusunda il başkanlarına gecikmeli imza atan Adana İl Başkanı ve yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde görevlerinden alınmıştı. Ardından Seyhan ve Çukurova ilçelerinin görevlerine son verildi. Ancak Adana eski İl Başkanı Serdar Seyhan, ANKA’ya yaptığı açıklamada, kayyum tarafından böyle bir karar alındığını belirterek, “Ben görevden alındıktan sonra 7 kişilik bir kayyum heyeti atandı. Kayyumun görevi 45 gün içinde olağanüstü kongreyi toplamak. Kayyum yetkisi dışında bir karar almıştır, böyle bir keyfiyete sahip değil. Böyle bir karar alamaz Atanan kayyumun böyle bir görevi yok. Tüzük ihlal ediliyor” dedi.

Reklam
Reklam

-“ÖNDER SAV ARACILIĞIYLA GELEN TELKİN”-

Kararın geçerliliğinin olmadığını ve suç işlendiğini iddia eden Seyhan, “Karar Önder Sav (Genel Sekreter) aracılığıyla gelen telkindir. Sav, Tüzüğü yazan kişi. Kayyumun böyle bir yetkisi olmadığını biliyor. Kayyum görevi dışında karar almıştır. Tüzük ihlal ediliyor.”

12 Ağustos’ta kongrenin yapılması gerektiğine dikkat çeken Seyhan, “Eğer 12 Ağustos’ta kongre kararı almazlar ise mahkeme kararıyla kongrenin yapılması kararını alacağız. 45 gün içinde kongre yapılması gerekiyor” dedi. (ANKA)