CHP’de Aday adaylığını düşünenlerin hummalı çalışmaları

CHP’de Aday adaylığını düşünenlerin hummalı çalışmaları

CHP’de Aday adaylığını düşünenlerin hummalı çalışmaları

Haber yorum:Yusuf Kahraman

CHP Adana il ilçe örgütlerin’de yerel yöneticilik anlamında aday adaylığını düşünenlerin hummalı çalışmaları devam ediyor ve gün geçmiyor’ki bir adaylık başvurusu yapılmasın.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçeler’den Seyhan,Çukurova,Yüreğir ve Sarıçam belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için koşan koşana…

Yapılan aday adaylığı başvurularına gerçek anlamda hak edenlerin başvurularının ötesinde,parti içerisinde emek vermeden fırsatı ganimet bilenler veya her dönem aday olmayı bir hastalık haline getirenler,seçimden seçime kendi kuryeleri aracılığıyla isimlerini gündemde tutmaya çalışanlar,parti içi havayı dahi solumaktan aciz bazı kişilerin bu tür şeylere kalkışması,partinin çıkar ve menfaatlerini düşünmekten öte hiçbir şeyde gözü olmayan tabandaki gerçek partililerin tepkisini çektiği gözleniyor.

Reklam
Reklam

Beyler;Lokma dahi çiğnemeden yutulmaz …

Emek vermeden,bu tür şeylere kalkışmak,gerçek partiliye yapılan en büyük haksızlık ve saygısızlık olacaktır.Gerçek anlamda halkın sevgi ve güvenini kazanan,partinin çamuruyla yoğrulmuş,emek vermiş,işi bilen işin erbabı olanların bu tür görevlere talip olmaları partiyi iktidara taşır.Ülkenin içinde bulunduğu konum itibariyle,aksi halini düşünmek dahi istemiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi kişilerin kendilerini teşhir etme ve hobilerini giderme tahtası ve arenası değildir.Ülkenin içinde bulunduğu konum ve AKP tarafından yapılmak istenen savaş çığırtkanlığına son vermenin yolu,demokrasi güçlerinin birlik ve beraberliğinden geçer.

CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.Ülke’de CHP iktidarına ulaşmanın yolu örgütlü yapılanmadan geçer.Buradan CHP’nin genel merkez yetkililerine sesleniyorum. Eğer parti iktidara gelmek istiyorsa,tez zaman içerisinde parti içi demokrasinin işlerlik kazanarak hayata geçirilmesi ve tabanın sesine kulak vermesi gerekir.Çözüm direk üyelerin teveccühüne başvurmaktır.Teveccüh sonucu hak ederek belirlenen adaylarla seçimlere gidilmesi başarıyı getirecektir.

Reklam
Reklam

CHP Genel Merkezi’nin karışıklığa neden olan aday adaylık başvuru sürelerine ilişkin açıklamaları ve belirsizlikler gerçek anlamda partiyi yıpratmaktadır. CHP yönetiminin memur statüsündekiler için başvuru süresinin Şubat 2014′e kadar devam edeceğine yönelik son yapılan açıklamalar bir belirsizlik yaratmaktadır.Partililer adayların son dakikaya bırakılıp adeta bir dayatmaya maruz kalmaması yönünde de görüş belirtiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genç ve kadınlara ağırlık verileceğine yönelik söylemleri Adana’da bu kesim arasında,meclis üyeliğine aday adaylılığında hareketliliği sağladığı görülüyor.

Partide mevcut milletvekiliyle birlikte geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapanlar, mevcut il kadın kolları başkanı, eski ve yeni kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, eski il ve ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları, partide halen görev yapan il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri de başkan ya da belediye meclis üyesi olabilmek için başvurularını yaptıkları’da gözleniyor.

Reklam
Reklam

Yukarıdaki belirtilen uyarı ve gerçeklere rağmen,yok genel merkez bildiğini okur tepeden inme,ahbap çavuş ilişkileriyle hak etmeyen birileri aday gösterilirse,Adana’ya çok yazık olacak gibi gözüküyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz