CHP’de aday sayısı 3’e çıktı

CHP İl Kongresi öncesi Ahmet Öztürk il başkanlığına aday olduğunu düzenlendiği bir basın açıklaması ile duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Teşkilatı’nda 27 Mayıs Pazar günü yapılacak olan CHP İl Kongresi öncesi Ahmet Öztürk il başkanlığına aday olduğunu düzenlendiği bir basın açıklaması ile duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Teşkilatı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP’li belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Reklam
Reklam

CHP Aydın İl Başkanlığına aday olan Ahmet Öztürk, “Cumhuriyet değerlerimizin yok edilmesini isteyenlere karşı, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması için her CHP’ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulan günlerdeyiz. Bugün ülkemizin ekonomisinden idari yapısına, hukukundan siyasetine kadar her şey büyük ölçüde uluslar arası sermayenin isteklerine uygun olarak yeniden şekilleniyor. AKP hükümeti eliyle bir yandan özelleştirmeler ile neo-liberal ir yıkım programı uygulanıp sosyal devletin son kırıntılarını da yok edilirken, başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere enerjiden ulaşıma, madencilikten tarıma kadar bir çok yeni yapısal düzenleme ile çalışanlar örgütsüzlüğe, işsizliğe ve yoksulluğa mahkum ediliyor. Partimizi tek başına iktidar yapma anlayışıyla 1972 yılında gençlik kollarında başlamış olduğum siyasi yaşantımı partimin değişik kurullarında görev yaparak sürdürdüm. Bugüne kadar partimin ilkeleri ve ideolojisinden sapmadan ve hiçbir başka partiye oy vermeden, partimin neferi olarak çalıştım” dedi.

Reklam
Reklam

“İktidar için güçlü örgüt” sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Öztürk, “Partililerimizin adaylığıma destek vereceğinden eminim. CHP özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü, halkın kendi kendini yönetmesi kurallarına dayanır” diye konuştu ve diğer başkan adayları Barkan Kalınomuz, Hüseyin Yıldız’a başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: