'CHP'de Kadın Kolları Örgütlenmesi 12 Eylül Darbesiyle Kesintiye Uğradı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, kadın kolları örgütlenmesinin 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, kadın kolları örgütlenmesinin 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle kesintiye uğradığını, bunun etkilerinin hâlâ yaşandığını söyledi. Güler, Manisa Pazarcılar Odası'nda düzenlenen CHP Manisa İl Kadın Kolları 11. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, sekiz yıl aradan sonra il kadın kolları kongrelerini yapmaya başladıklarını belirten Güler, “1960 ile 1980 arasında kesintisiz her iki yılda bir sekiz kadın kurultayı gerçekleştirildi. 12 Eylül'de siyasi partilere kadın ve gençlik kolları kurma yasağı getirilince kesintiye uğramıştı. 1996'da dokuzuncu kurultayı yapmışız. 12 Eylül, kadrolarımızı öyle bir ezmiş ki sonraki kongremizi ancak 2004'te yapabilmişiz. Sonra Türkiye'deki başka sallanmalar ve üzerinden bir sekiz yıl daha geçmiş. Şimdi bir sekiz yıl aradan sonra yeniden kadın kolları sürecini yaşıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

CHP'nin yüzde 33 kadın kotası uyguladığını, bazı yerlerde bunun da ötesinde, yüzde 60 düzeyinde kadın yönetici bulunduğunu aktaran Genel Başkan Yardımcısı Güler, bazı yerlerde ise kadın kolları kongrelerini yapacak sayıya ulaşamamaktan yakındı. Bunun CHP'den kaynaklanmadığını, Türkiye'deki eşitsiz gelişmenin faaliyetleri üzerindeki bir sonucu olduğunu iddia eden Birgül Ayman Güler, “Ayağımızı toprağa sağlam, hayalci değil gerçekçi olarak basmak zorundayız. Önemli olan bu iradedir. İnancımız açık, kadın ve erkek eşittir. Bu evde, işte, sokakta da böyledir. Bunu ortadan kaldıran ne varsa bunlara karşı mücadele, aydınlık Türkiye iradesinin ayrılmaz parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra tek listeyle gidilen seçimde Fadime Özçakır, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: