CHP'de kriz: Yeni MYK toplanıyor

Yeni genel sekreter ve parti sözcüsü Süheyl Batum, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken partide yeni MYK'nın seçildiğini ve hukuksal sorun olmadığını belirtti.

Türkiye'de ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisinde dün yaşanan yeni tüzük krizi sonrası Merkez Yönetim Kurulu bugün toplanıyor.

Yeni MYK ilk toplantısını dün gece yapmıştı.

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken partide yeni MYK'nın seçildiğini ve hukuksal sorun olmadığını belirtti.

Batum, ''Merak etmeyin birkaç gün içinde her şey olağana dönecektir. Sorunları çözemezsek kurultaya gideriz'' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, temel görevlerinin CHP'yi iktidar yapmak olduğunu belirterek, ''Hiçbir arkadaşımızla yollarımızı ayıracak durumda değiliz'' dedi.

Reklam
Reklam

Bu açıklamalar ışığında MYK'nın yeni üyelerinin, parti meclisinin diğer üyeleriyle ortak bir yol arayacakları yorumları yapılıyor.

Yeni yönetimde yer almayan Hakkı Süha Okay, dün gece gazetecilere yaptığı açıklamada çözümsüzlüğün yargıya taşınabileceği mesajını verdi.

Okay, seçimli kurultay çağrısını genel başkanın yapabileceğini, parti meclisinin bu yönde karar alabileceğini ya da delege imzasıyla kurultaya gidilebileceğini belirtti.

İlişkiler gergin Genel Sekreter Önder Sav'ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iptal etmesine karşın, Parti Meclisi'ni toplaması, dün iki isim arasında iplerin kopmasına yol açmıştı.

Parti Meclisi, 27–28 Kasım'da kurultay kararını gündeme getirirken, Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer almamıştı.

Bu durum üzerine bir açıklama yapan Sav, "Bu anlayış, kabile devletinde bile olmaz" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada, Genel Başkan'ın toplamadığı bir Parti Meclisi'nin karar alamayacağını yorumunu yapmıştı.

Reklam
Reklam

Önder Sav'ı destekleyen CHP'liler dün yeni MYK toplantısının yapıldığı salona girmek istemiş, tartışma sırasında yumruklaşmalar da yaşanmıştı.

CHP Genel Merkezi önüne bu sabah gelen 50 kişilik bir grup ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu lehine slogan attı.