CHP'de kurultay heyecanı başladı

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Toplam bin 248 delegesi olan...

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Toplam bin 248 delegesi olan kurultayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Konuşmanın ardından Tüzük Komisyonu raporu oylanacak. CHP 17. Olağanüstü Kurultayı ise yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen CHP'liler, kurultay salonunu doldurmaya başladı. "Demokrasi ve Özgürlük" temasıyla yapılan kurultayda, salon mavi, kırmızı ve beyaz renklerle süslendi. Salona, "Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi", "Birliğin ve Kardeşliğin Adresi CHP", "Umudun Adı Kemal", "Halkın İktidarını Kuracağız", "Özgürlük Herkesin Hakkı, Demokrasi Bu Ülkenin Şartı", "CHP için Örgüt, Türkiye için CHP", "Yetki Sende Adayını Sen Seç", "Parti için Demokrasi, Ülke için Demokrasi", "Oyunu Özgürce Kullan Hakkını Koru", "Mustafa Kemal'den Deniz'lere, Deniz'lerden Bizlere Tam Bağımsız Türkiye", "Statükoyu Savunma", "Biz Türkiye'yiz Halkız, Biz Solcu Kemalin Yanındayız" yazılı afişler asıldı.
Bu afişler aynı zamanda elektronik olarak da tribünlerin etrafına yerleştirilmiş ekranlardan yansıtılıyor.

Reklam
Reklam

Salonda sık sık Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan'nın şarkıları çalınıyor. Partililer ise kırmızı ve beyaz parti bayraklarıyla şarkılara eşlik ediyor. Onuncu Yıl Marşı da salonda hep bir ağızdan söylendi. Kurultayda Anadolu Ateşi de bir gösteri yapacak. Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu. Kılıçdaroğlu ise dev kırmızı CHP bayrağının bulunduğu kapıdan salona giriş yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz