CHP’de mahalle delegesi seçimleri kavgalı geçiyor

Muhaliflerin imza kampanyası sonucunda dört gün arayla iki tüzük kurultayı yapmak zorunda kalan CHP’de, büyük...

Muhaliflerin imza kampanyası sonucunda dört gün arayla iki tüzük kurultayı yapmak zorunda kalan CHP’de, büyük kongre sürecinin ilk ayağı olan delege seçimleri sancılı geçiyor. İzmir teşkilatında mahallelerde başlayan rekabette kavga eksik olmadı, yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı.

İzmir’de delege çoğunluğunu ellerinde bulunduran metropol ilçelerin çoğunda seçimler tamamlandı. Çift listeli yarışlara sahne olan seçimlerde, siyasi gücünü korumak isteyen ilçe teşkilatına yakın gruplarla değişim amaçlayan muhalifler arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Mahallelerde başlayan parti içi iktidar olma yarışında yumruklar konuştu.

Reklam
Reklam

Kavga çıkan yerlerden biri de Konak ilçesi oldu. İzmir’in en büyük ilçelerinden Konak’ta muhalifler, CHP İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un mahallelerde seçim yapmadığını, listeleri kaçırdığını iddia etti. Konak’ta bulunan 130 mahallenin 70’ine yakınında seçimlerin iptal edildiği belirtildi. Buralarda muhalifler, mahalle muhtarları başta olmak üzere görgü şahitleri ve partililerin imzalarıyla tutanak düzenledi. İptal yaşanan yerlerden Aziziye Mahallesi Muhtarı İbrahim Pamuk, Selçuk Mahallesi Muhtarı Kasım Yavuz ve partililer, ilçe binasına giderek duruma tepki gösterince kavga çıktı. Muhtar Pamuk ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, tekme tokat birbirine girdi. Olaya polis müdahale ederken Pamuk, hastaneden iş göremez raporu aldı.

Buca ilçesinde ise Yıldız Mahallesi’nde ilçe yöneticisi Ekrem Aydın tarafından desteklenen ve Meclis Üyesi Erkut Tamay’ın bulunduğu listeyle Mehmet Süne ve Meclis Üyesi Hasan Sağlam tarafından desteklenen listenin yarıştığı seçim sonucunda, ilçe başkanlığına iptal dilekçesi verildi. Dilekçede, oy kullanma işleminin bittiğinin sandık başkanı tarafından duyurulmasından sonra CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Necati İmam’ın, 28 üyenin kimliğini getirerek oy kullandığı belirtildi. İlçe yöneticisi Aydın ve bazı partililerin tartaklandığı da vurgulanarak, seçim güvenli ortamda yapılmadığından iptali istendi.

Reklam
Reklam

İTİRAZLAR VAR

Baskı altında oy verme, dosya kaçırma, usulsüz üye kayıtları gibi tartışmaların eksik olmadığı seçimlerde Konak, Buca ve Bornova ilçelerinde sonuçlara itiraz edildi. CHP Konak ilçe teşkilatında Vildan Küpeli’nin darp iddiasıyla gündeme gelen Güzelyalı Mahallesi ile Anadolu, Trakya ve Güneş mahallelerinde, Bornova’da Tuna, Buca’da Yıldız, Çamlıkule, Efeler ve Atatürk mahallelerindeki seçim sonuçlarının iptali için itiraz başvurusu yapıldı. İlçe başkanlıklarına iletilen itirazlar, bu hafta içinde ilçe yönetim kurullarında görüşülerek karara bağlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz