CHP'de "seçim" muhasebesi 18 Nisan'da PM'de

Yerel seçimlerde çıkan sonucu "başarısız" olarak niteleyen CHP içindeki bir grup "MYK'da değişiklik" ve "kurultay" istiyor.

ANKARA (ANKA)- Bir grup da Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle kurultayın partiyi yıpratacağını ifade ediyor. CHP'de seçim sonuçları ise 18 Nisan'da toplanacak olan Parti Meclisi'nde masaya yatırılacak.

CHP Parti Meclisi 18 Nisan Cuma günü toplanacak. MYK üyeleri 10 Nisan'a kadar kendi raporlarını hazırlayacak. CHP PM'de seçim sonuçlarının masaya yatırılması ve seçim analizinin yapılması bekleniyor.

Yerel seçimin ardından CHP'de sonuçlar masaya yatırılıyor. CHP içindeki bir grup seçim sonuçlarının tartışılacağı bir kurultay yapılmasını ve örgüt yapısında değişiklik yapılmasını istiyor. Bir grup da Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir erken seçim ihtimali nedeniyle yapılacak bir kurultayın partiyi yıpratacağını belirtiyor.

Reklam
Reklam

Bir süre önce başlatılan program değişikliğine ilişkin çalışmaların hızlandırılarak bir program kurultayı yapılabileceğini ifade edenler de var. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde böyle bir program kurultayının olma ihtimalinin de zayıf olduğu belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler: