CHP'de yeni başkan Ahmet Öztürk

CHP Manavgat İlçe Örgütü’nde iki adayın yarıştığı olağan genel kongrede CHP İlçe Başkanlığına Ahmet Öztürk seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Örgütü'nün Delta Düğün Salonu’nda yapılan kongresine Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Gürkut Acar, İl Başkanı Özer Ülken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Manavgat ilçe Başkanı Abbas Tarakçı, eski milletvekilleri, CHP’li il genel meclis üyeleri, partililer ve delegeler katıldı. Mevcut Başkan Abbas Tarakçı’nın aday olmadığı kongrede veteriner hekim Ahmet Öztürk ile Çevre Mühendisi Meral Mengi yarıştı. Manavgat CHP Eski İlçe Başkanlarından Mustafa Güner’in divan başkanlığını yaptığı kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

İktidar için birlik şart

Kongrede konuşan İl Başkanı Özer Ülken, CHP’yi iktidar taşımak için parti içinde kısır çekişmelerin yerine birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Manavgat’ta demokratik bir şekilde iki adayın başkanlık için yarıştığını ifade eden Ülken, “Burada kaybeden olmayacak. Çünkü iki adayımız bir birini rakibi değildir. Bizim rakibimiz AKP’dir. Onun için kim kazanırsa CHP kazanmış olacak. Diğer adayımızda yeni başkana çalışmalarında destek olacak” diye konuştu.

Atatürk’ü silmeye çalışıyorlar

Milletvekilleri adına konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’da Ak Parti hükümetine yüklendi. Atatürk’ün emaneti olan kurumlardan tek tek Atatürk’ün isminin kaldırıldığını ifade eden Acar, “AKP tüm kurumları ele geçirmenin yanında Atatürk’ün ismini yazılarını da kaldırmaktadır. Bakanlıklarda Atatürk ismi yazılar kaldırılıyor.” diye konuştu.

Tarakçı’dan teşekkür

CHP Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı’da 2009 yerel seçimlerinde Manavgat’ı iktidara taşıdıklarını belirterek, “Ekibimle birlikte 3 yıl partime hizmet etmekten dolayı onur duyuyorum. Partimizin önünü açmak içinde aday olmadım. Bugüne kadar destek veren tüm partililerime teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ahmet Öztürk seçildi

CHP Manavgat İlçe Başkan Adayları Ahmet Öztürk ve Meral Mengi’nin konuşmalarının ardından seçime geçildi. 415 delegeden 391’i oy kullanırken, Ahmet Öztürk ‘e 216 oy, Meral Mengi’ye ise 172 oy çıktı. 3 oyda geçersiz sayıldı. Kongre sonucunda partililer yeni başkan olan Ahmet Öztürk’ü kutladı. Eski İlçe Başkanı Abbas Tarakçı yeni başkan Öztürk ve aday Mengi ile birlikte solandan çıkarak galibin CHP olduğunu söyleyerek iki adayında elini kaldırdı. Öztürk’te CHP’yi iktidara taşımak ve yaklaşan yerel seçimlerde büyük zaferler kazanmak için çalışacaklarını söyledi.

CHP Manavgat yeni yönetimi:

Ahmet Öztürk’ün yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Minire Aksoy, Ali Aktaş, Oykun Başar, Osman Bulut, Aliye Coşar, Naciye Coşar, Hasan Çetin, Yenel Duran, Mustafa Gök, Dilek Güven, Berin Küçük, Emine Şahin, Kerim Şevik, Mahir Özden, Tansev Pilavcı, Aydın Yıldırım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz