CHP'den 1 Mart tezkeresi toplantısı

İZMİR (İHA) - CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, 1 Mart tezkeresinin reddinin 4. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye CHP sayesinde 4 yıl evvel Amerikan işgalinden kurtuldu" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan ile ilçe başkanları katıldı. Son günlerde Türkiye ve dünya siyasetinde yaşananların dünle bağının kurulması gerektiğini belirten Kemal Anadol, özellikle Kürdistan söylemlerine karşı hükümetin gereken tepkiyi veremediğini iddia etti. 3 Kasım 2002 tarihinden sonra Bush'un Irak'a karşı başlattığı askeri harekatın tüm dünyanın gündemine oturduğunu ve dünya halklarının buna şiddetle karşı çıktığını belirten Anadol, "Türkiye'de Irak Savaşı'na karşı en net tavrı CHP göstermiştir. Biz savaşı siyasi, ahlaki ve insani gerekçeden yoksun bulduk" dedi.

Reklam
Reklam

CHP'yi eleştirenlerin öncelikle yapılanlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Anadol, "CHP iddia edildiği gibi hiçbir şey yapmamış bile olsa, 1 Mart tezkeresini geçirmemekle Türkiye'ye, geleceğe en büyük hizmeti yapmıştır" dedi.

ABD'nin Irak'a açtığı savaş sonucu ölü sayısının 650 bini geçtiğini söyleyen Anadol, "Bu bir cinayettir. Toprak bütünlüğünü sağlayacağız diye Irak'a girdiler, dün ABD Dışişleri Bakanı Kürdistan'dan bahsediyor. Söylediklerim halkların savaşı olarak da algılanmasın. Biz ABD'ye karşı değiliz, ABD'nin sorumsuz Bush yönetimine karşıyız. Dünya da bu savaşa karşıdır" şeklinde konuştu.