CHP’den ‘276’ iddiasına sert yanıt: Ahlaksızlık

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, AK Parti'nin kuracağı seçim hükümetinde 276 şartı gerekmediği iddiasına sert bir açıklamayla yanıt verdi.

Kuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de siyasi ahlak çöküntüsü olduğunu iddia ederek, "Ahlak çöküntüsü var, bu siyasi ahlak çöküntüsü ahlakı da toplumu da çok etkilemiş vaziyette" dedi.

Siyasi Ahlak Yasası'nın çıkması gerektiğini ifade eden Kuşoğlu, "Partilerin bu konuda anlaşması gerekiyor. Aksi halde toplum, devlet olarak tam bir çöküntü yaşayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bir basın mensubunun "Kurulacak hükümetin güvenoylaması ile ilgili tartışmalar var, MHP milletvekillerinin oylamaya katılmayabileceği ifade ediliyor, güvenoyu için 276'nın gerekmediği iddia ediliyor ne diyorsunuz?" sorusuna Kuşoğlu, "Bunu ahlaki olarak değerlendirmek mümkün müdür? Ahlak dışı olacaktır böyle bir şey. Büyük bir seçim mücadelesinden geldik. 13 yıldan sonra yeni bir dönem başladı. Bunun için çok mücadele ettik. Bütün bunlardan sonra o gerekçelerimizi unutup bütün o gerekçeleri unutup yeni bir tek parti iktidarına müsaade etmek herhalde ahlaksızlıktır diye düşünüyorum. Koalisyon kurmak ayrı bir şey ama tek parti iktidarına tekrar müsaade etmenin ahlaki bazı şeyleri olması lazım, gerekçeleri olması lazım" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

(ANKA)