Chp’den 4+4+4 Eğitim Sistemine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçen yıl uygulanmaya başlanan yeni eğitim...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçen yıl uygulanmaya başlanan yeni eğitim sisteminin eğitimin kalitesini ciddi anlamda düşürdüğünü savunarak, “4+4+4 eğitim sistemine derhal son verilmelidir” dedi.

Yeni eğitim sisteminin beraberinde birçok sıkıntıyı da getirdiğini kaydeden Başkan Görgöz, bu sistemden en çok etkilenenlerin ise birinci kademede öğrenim gören çocukların olduğunu söyledi. Yeni eğitim sisteminde bazı velilerin 60-66 aylık çocuklarını uzman psikologlardan gelen uyarılar sonucunda rapor alarak okula göndermediklerine dikkat çeken Görgöz, “Okul ortamları 60-66 ay yaş grubuna uygun hale getirilmemiştir. Küçük çocuklar, yaş gruplarına uygun olmayan sıralar, lavabolar ve merdivenleri kullanmak zorunda kalmışlardır. Zaman yetersizliğinden dersler yetişmediği için, teneffüsler beş dakikaya indirilmiş, beş yaşındaki çocukların su içmesine veya tuvalete gitmesine dahi olanak tanınmamıştır. 60-66 ay grubuna eğitim verecek öğretmenlerin, daha önceden uygun eğitimi almış olmaları gerekirken, hazırlık süresi bir hafta ile sınırlı tutulmuştur. Dolayısıyla bu sistem okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamı dışında bırakmıştır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“SİSTEMİN SON HALKASINDA SORUNLAR DİZ BOYU”

4+4+4 eğitim sisteminde ortalama sınıf mevcudunun 30 olarak hedeflenmesine rağmen pek çok kentte sınıf mevcutlarının 50 öğrenciyi aştığını da vurgulayan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, sistemin 2. kademesinin de sıkıntılı olduğunu kaydederek, “Sistemin ikinci kademesinde, yani ikinci 4 yılında, erken yaşta mesleki yönlendirme başlatılmaktadır. Bu uygulama çırak ya da stajyer öğrenci olarak çocuk işçiliğinin önünü açmaktadır” dedi.

Sistemin son halkası olan 9. sınıf ve sonrasında da sorunların diz boyu olduğunu anlatan Başkan Görgöz, “9. sınıf sonrasında getirilen ders seçimi uygulaması, seçmeli ders adı altında zorunlu ders uygulamasına yol açmıştır. Öğrenciler istemedikleri dersleri görmek zorunda bırakılmıştır. Lisede açık öğretim uygulaması sonucu 125 bin öğrenci okul ortamından uzaklaşmıştır. Bu tabloya bakılınca bizim CHP olarak önerimiz ise bu sistemin uygulanmasına derhal son verilmesidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: