Chp'den Adıyaman’ın Ygs’deki Başarısızlığına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Adıyaman’ın YGS’de 69. sırada olmasına...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Adıyaman’ın YGS’de 69. sırada olmasına tepki göstererek, yetkilileri suçladı.

İl Başkanı Bilal Doğan parti binasında yaptığı basın açıklamasında, YGS’de Adıyaman’ın 69. sırada yer almasının talihsizlik olduğunu ifade etti.

Eğitim alanında çok gerilerde olunduğunu ve Adıyaman’ın bunu hak etmediğini kaydeden Doğan, “Adıyaman birçok alanda olduğu gibi eğitimde de geride bırakılıyor. Hepsi bir yana ama eğitim her şeyden önemlidir. Eğitim bizim gençlerimizdir. Gençlerimiz ise bizim geleceğimizdir. Geleceğimizle kimsenin oynamaya hakkı yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

İktidarın vekillerine seslenen Doğan, "Bu işi düzgün bir şekilde yapılsın. Artık buna baş kaldırmanın vakti geldi. Adıyaman huzur kenti, barış kentidir. Huzur kenti olmak, barış kenti olmak karın doyurmuyor. Gençlerimizin geleceğini garanti altına almıyor. Eğitim kesinlikle siyasete konu edilecek bir alan değildir. Hükümetin bunu iyi bilmesi lazım. Adıyaman’da maalesef siyasi konularla siyasi kaygılarla eğitim yönetiliyor. Adıyaman’da daha önceden eğitim kalitesi yüksekti. Bizim üniversiteyi kazandığımız yıllarda Adıyaman ilk 10’lara giriyordu. 1997’li yıllarda Adıyaman Türkiye’de birinci olmuştu. Temel olarak Adıyaman’ımız 69. sırada ve bunun hesabını da Adıyaman’ın 4+1 vekilin vermesi gerekiyor. Biz Adıyamanlı olarak bunun hesabını soruyoruz. Bunun hesabını kim verecek? Adıyaman’ın geleceğiyle, gençlerinin geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: