Chp’den Ak Parti Ve Mhp’ye Sert Çıkış

CHP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı, son günlerde yerel yönetimle ilgili basında çıkan haberler sonrası...

CHP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı, son günlerde yerel yönetimle ilgili basında çıkan haberler sonrası AK Parti ve MHP’lilere sert tepki gösterdi.

Bıyıklı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, son günlerde yerel basında önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili anketler yayınlandığını hatırlatarak, “Yayınlanan bir ankette partimizin yüzde 17 oyla üçüncü sırada olduğu görülüyor. Anketler toplumun siyasi ya da sosyal tercihlerinin araştırılmasında yararlı olabilir. Ancak, kötü niyetle kullanıldıklarında kitlelerin yönlendirilmesinde ve tercihlerin etkilenmesinde kullanılabiliyor. Yayınlanan anketin kimlerle ve nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Kesin olan bir şey varsa o da seçimlerin anketlerle değil sandıkta kazanılacağıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2014 Mart’ında yapılacak Yerel Seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını bildiren Bıyıklı, şunları kaydetti:

“Karşımızda ülkemizi 11 yıldır yöneten genel iktidarın temsilcisi ile belediyemizi 20 yıldır yöneten yerel iktidarın temsilcileri var. Belediye Başkanlığı, Belediye ve İl Genel Meclisi seçimlerinde çıkaracağımız sevilen, sayılan ve değerli adaylarla 20 yıl önce kaybettiğimiz Belediye Başkanlığını yeniden kazanmak; Belediye ve İl Genel Meclisi seçimlerinde birinci parti olmak istiyoruz. Siyasi tarihimize baktığımızda yerel seçim sonuçlarının yerel iktidarları belirlemenin yanında ülkemizde genel iktidarın değiştirilmesi için de bir fırsat ve basamak olduğu görülür. Bu bakımdan önümüzdeki yerel seçimleri hem belediyelerimizde sosyal demokrat-halkçı anlayışı yerleştirmek hem de ülkemizde genel iktidarın değiştirmek için kırılma noktası olarak görüyoruz. Arzumuz, partilerin birbirlerini incitmeden, genel ve yerel iktidarın avantajlarını kullanmada hukuk dışına çıkmadan ve dürüstçe bir yarışma anlayışı içinde seçimlerin yapılmasıdır. İnanıyor ve iddia ediyoruz ki bu seçimler sonunda Kastamonu’daki Cumhuriyet Halk Partililerin yüzü gülecektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: