CHP'den AKP ve Gökçek'e eleştiri

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, "Artık Türkiye ekonomik yönden kurtuluyor izlenimi verilerek insanların psikolojik yönden etkilenmelerini şaşkınlıkla izliyoruz" dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Komisyonu'nu bugün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 'Çağdaş Kentleşme Sürecinde Nasıl Bir Ankara' konulu bir panel düzenledi. Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve CHP Ankara İl Başkanı Fazıl Güleken ile birlikte, Ankara Barosu, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Ankara Şubesi gibi Oda temsilcileri de katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AK Parti ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'i eleştirerek, "Bir yılı aşkın bir süredir, pek de yararlı olmayan maddelerin reklamı yapılarak psikolojik anlamda insanları etkileyen bir propaganda altındayız. Faiz dışı fazla çıktı, enflasyon düştü, artık Türkiye ekonomik yönden kurtuluyor izlenimi verilerek, psikolojik yönden insanları etkilemelerini şaşkınlıkla izliyoruz. 'Peki ekonomi düzeliyorsa, işsizlik, açlık, yoksulluk neden artıyor' diye insanlar çelişki içinde kaldı. Belirli rakamların tutması hiçbirşey ifade etmiyor" şeklinde konuştu. Selvi, bu ekonomik rakamların, ek vergiler, dolaylı vergiler, işsizlik ve yoksulluğun artması, vergi dağılımındaki ve milli gelir dağılımındaki adaletsizliklerle ortaya çıktığını belirterek, "Bir buçuk yıldır, yoksulluk kalıcı, işsizlik kronik hale gelmiştir. Üretmeyen bir aile çöküntüye mahkumdur. Medyanın da katkısıyla proraganda yapılmış ve insanlar mutlu edilmiştir" dedi. Selvi, uluslararası alanda teslimiyeti marifet sayan bir politika sürdürüldüğünü iddia ederek, "Türkiye hiçbir zaman uluslararası alanda bugün olduğu kadar şamaroğlanına dönüştürülmemiştir. Teslimiyet, başka ülkelere yaranma, başka ülkelere kendi ülkesini şikayet etme daha önce görülmemiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"İNCİRLİK YOL GEÇEN HANI OLMUŞTUR" İncirlik Üssü'nün kullanımının yasalara aykırı olduğunu söyleyen Selvi, "İncirlik yol geçen hanı olmuştur. Bu, yasaya aykırıdır. Birleşmiş Milletlerle ilişkisi yoktur. TBMM'deki milletvekillerinin bile haberi yok. Türkiye satılıyor" dedi. Kıbrıs'la ilgili de yorumlar yapan Selvi, "Kıbrıs'ta kahramanlık yapıp, Avrupa Birliği'ne yaranacağız diye, yıllardır savunulan politikaları bırakıyorlar" diye konuştu. Selvi, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Yasa Tasarısı hakkında da, "Başbakanlık Müsteşarı'nın getirmek istediği Kamu Reformu Yasası Cumhuriyeti yok etmeye dönük, 80 yıldır geliştirilen çağdaş, laik, kurumlar yok ediliyor" şeklinde konuşarak, CHP'nin artık dayanamadığını ve Türkiye'nin üniter yapısının bozulmasına neden olacak bir yasayı engellemek için kavga edildiğini söyledi.
28 Mart yerel seçimlerinde, CHP ve AK Parti'nin birbirine alternatif olarak seçime gideceğini söyleyen Selvi, "Yerel seçimlerde, bir yanda, ilkeleri belli bir CHP, diğer yanda ise Türkiye'yi karanlığa götüren, deşifre olmuş bir AK Parti olduğunu ifade etti. Selvi, 28 Mart'ta CHP'nin tahmin edilmeyen bir başarı sağlayacağını da kaydetti.

Reklam
Reklam

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TALAN YÖNETİMİ VAR" Panelde açılış konuşmasını yapan CHP Ankara İl Başkanı Fazıl Güleken de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını eleştirerek, "Belediyede bir talan yönetimi var" dedi. Güleken, Ankara için kullanılan dinsel motifli amblemin çağdışı olduğunu ve Cumhuriyet Ankara'sına yakışmadığını söyledi. Ankara'nın utanç çöplüğü olan Mamak çöplüğünün 10 yıldır düzeltilemediğini belirten Güleken, "'Avrupa kenti olduk' diye böbürlenmelerle televizyonlarda boy gösteriyorlar. Ama kar, yağmur yağdığında, alt geçitlerde dalgıçla çıkarılan araçlar var. Trilyonlar karşılığı ihaleler verilen yandaşlar var" şeklinde konuştu. Son bir yılda metro yapımı için Ankara'nın allak bullak edildiğini kaydeden Güleken, "Metro yok, metro inşaatları var. Yandaş müteahhitlere verilen ihaleler var. Yol genişletme çalışmaları, ASKİ'den aktarılan paralarla yapılıyor. 10 yıldır en pahalı doğalgaz Ankaralılara satılıyor. Doğal gaz fiyatları düşüyor ama daha önce elde edilen fahiş karlar nereye gidiyor, belli değil" dedi. Güleken, Ankara'nın prestij bölgelerinden olan, Güvenpark'ın yeşil alan olma özelliğini yitirdiğini belirterek, "Atatürk heykelleri küf tutmuş durumda. Kızılay kapatılıyor, yaşlı ve engelliler zor durumda kalıyor. Duvarlar çekiliyor. Ama CHP ve demokratik kitle örgütlerinin baskısıyla kaldırılıyor" şeklinde konuştu. Varoşlara yapılan yardımların istismar edildiğini söyleyen Güleken, "Örf ve adetlerimize göre yardım gizli yapılır. Ancak varoşlarda, saltanat anlayışıyla yardım yapılıyor. Taşıma su ile değirmen dönmez. İşsizliğe çözüm bulunmalı" dedi.

Reklam
Reklam