CHP'den AKP'ye çağrı

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'yle bir görüşme yapılacağını ve bu görüşmede TCK yasa tasarısının 6 Ekim tarihine kadar çıkarılması çağrısında bulunacaklarını söyledi.

CHP Grubu bugün TBMM'de olağanüstü toplandı. Basına kapalı yapılan Grup toplantısında konuşan Baykal, son 3-4 günde yaşanan süreci değerlendirdi. AK Parti ile varılan mutabak üzerinde de duran Baykal, en son Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile varılan mutabakat konusu üzerinde de durdu.

Reklam
Reklam

Gül ve Cemil Çiçek'le yaptığı toplantıda uzlaşmanın ortaya çıktığını ve ortak önergeler dışında önerge verilmeyeceğinin taahhüt altına alındığını ifade eden Baykal, buna rağmen AK Parti'nin uzlaşmayı bozduğunu ileri sürdü.

Mutabakatın bozulması sonucu dün yaşanan olayların ortaya çıktığını ifade eden Baykal, her şeye rağmen TCK Tasarısı'nın AB İlerleme Raporu'nun açıklanacağı tarihten önce TBMM'den çıkartılmasının büyük önemi olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle tasarının 6 Ekim'den önce yasalaşması için AK Parti'ye çağrı yapacağını söyledi.

Bu çerçvede önümüzdeki saatlerde veya günlerde CHP Grup Başkanvekilleri ile CHP'li Grup Başkanvekillerinin bir araya gelmesi gündeme geldi.