CHP'den Arınç'a meclis tv tepkisi

ANKARA (ANKA)- TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, partilerin grup toplantılarının sarkması ve Meclis TV yayınında aksaklıklar yaşanması nedeniyle genel başkanların konuşma sürelerine getirdiği 1 saatlik sınırlama "krize" neden oldu.

Uygulamaya başlanmasından itibaren her grup konuşmasında bu durumdan yakınan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün 1 saatlik sınırlamayı aşınca Meclis TV, yayını kesti. Baykal, konuşmasını sürdürürken Meclis TV görevlilerini uyaran CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, ANKA'ya yaptığı açıklamada ise, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç ile görüşeceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Baykal'ın konuşmasını toparlamasına fırsat verilmeden kesildiğini söyleyen Koç, "Bülent Arınç'ın Manisa'da mesir macunlarını kapma görüntüsü 30 kez yayınlandı. Meclis Başkanı, alınmasın ama yurt içi yurt dışı bütün gezileri insanları bıktırırcasına Meclis TV'den yayınlanıyor. Meclis TV, Arınç'ın özel kanalı gibi oldu. Genel başkan da iki dakika içinde toparlayacaktı. Bugün başka grup yok. Hiç şık olmadı. Ne olacak üç dakikada? Cümlelerini bitirsin bırak, siyaseten şık değil" dedi