CHP’den Bakan Çubukçu’ya maaş sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya, Milli Eğitim Vakfı Başkanlığı’ndan maaş ya da harcırah adı altında bir ücret alıp almadığını sordu.

ANKARA (ANKA) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dibek, önergesinde; Milli Eğitim Vakfı’nın vakıf senedine görev vakfın amacının, “Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her kademe ve türdeki eğitim kurumlarında, eğitim ve öğretimin; toplum ve kişilerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelik ve niceliğe ulaşması için, maddi ve manevi katkıda bulunmak ve bu amaçla yeni kaynaklar sağlamak” olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı’nın, Milli Eğitim Vakfı’nın Genel Başkan'ı olduğunu hatırlatan CHP’li Dibek, “Vakfın genel kurulunda, Vakıf Genel Başkanlığı görevinde bulunan Milli Eğitim Bakanları ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı da görev almaktadır” dedi.

-“MAAŞ YA DA HARCIRAH ALIYOR MUSUNUZ”-

CHP’li Dibek, Bakan Çubukçu’ya, “Vakıf Genel Başkanlığını yapan Milli Eğitim Bakanı, yönetim kurulundaki eski bakanlar ve Milli Eğitim Müsteşarı bu görevlerinden kaynaklı maaş, harcırah vb. adlar altında ücret almakta mıdır” diye sordu.

-“VAKFIN YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?”

“Vakfın yönetiminde kaç tane devlet görevlisi vardır? Bu devlet görevlileri maaş, harcırah vb. adlar altında ücret almakta mıdır” sorusunu da yönelten Dibek, “Yeni yönetim sonrası, 4 müdür ve 30’a yakın öğretmenin işine son verilmiştir. Bu işten çıkarmaların sebepleri nelerdir” diye sordu.

CHP’li Dibek, Bakan Çubukçu’ya, Milli Eğitim Vakfı okullarında öğretmenlik yapan personelin hangi kriterlere göre seçildiğini de sordu.