CHP'den, "Batı tarzı ahlaksızlık" sorusu

ANKARA (ANKA) – CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Biz Batının ahlaksızlıklarını aldık" sözleriyle hangi "ahlaksızlıklar"ı kastettiğini sordu.

CHP'li Arıtman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Erdoğan'ın "Biz Batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Başbakan Erdoğan'a "Batının değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık derken kastettiğiniz ahlaksızlıklar nelerdir?" diye soran Arıtman önergesinde şu sorulara yer verdi:

Reklam
Reklam

"-Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik ve hukuk düzenini değiştirmeye yönelik davranışları özgürlük-eşitlik söylemi çerçevesine oturtmak Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?
-Türban takmayan kadınlar size göre Batı tarzı bir ahlaksızlık mı sergilemektedirler?
-Bir siyasetçinin, velev ki Başbakan olsun ahlak düzenleme sürecine girerek, dini siyasal amaçları için kullanması Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?
-Kamu yönetiminde tarafsızlık, dürüstlük, eşiklik, adalet, hesap verebilirlik, saydamlık ve kamu yararının gözetilmesi ilkelerine uymamak. Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?
-Dokunulmazlıkların hala kaldırılmış ve bu konuda en ufak bir girişimin olmaması, dokunulmazlık zırhı ile elde edilen ayrıcalıkların yok edilmemesi Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır? Kabinede hakkında yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, irtikâp gibi yüz kızartıcı suçlardan fezlekesi bulunanların olması Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?
-Yabancı devlet adamlarının Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlara verdiği değerli armağanların kayıt altına alınmaması, kamuoyundan gizlenmesi, bu konuda Milletvekillerince verilen soru önergelerine cevap verilmemesi Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?
-Cumhuriyetin kazanımlarından olan kamusal varlıkları özelleştirme adı altında kamu yararı gözetmeksizin, yabancı alıcılara rant sağlayacak şekilde satılması Batı tarzı bir ahlaksızlık mıdır?" (ANKA)

Reklam
Reklam