CHP’den Botaş ihaleleriyle ilgili önerge

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, BOTAŞ ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddialarını araştırmak üzere Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Koçal ve bir grup CHP milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen ihalelerin büyük bölümünde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı, birçok görevli hakkında soruşturma ve ceza davası açıldığı, bir kısım görevlilerin de tutuklu olarak yargılandığı iddia edildi.

Önerge gerekçesinde ise BOTAŞ Genel Müdürlüğünce yapılan Hanak Kompresör İstasyonu ve Türkgözü Ölçüm Merkezi ile Sivas Kompresör İstasyonu Yapım işi ihalelerinin “açık ihale usulü’yle yapıldığı kaydedildi. Gerekçede her iki ihaleyle ilgili olarak Savcılık tarafından 2008 yılında soruşturma başlatılmasına ve bilirkişi kurulunun 28 Eylül 2009 tarihinde raporunu Savcılığa vermesine rağmen hala dava açılmadığı belirtildi. İhalelere fesat karıştırmakla suçlanan BOTAŞ yetkililerinin halen görevlerinin başında olduğu da belirtilen gerekçede her iki ihaleye ilişkin iddiaların araştırılması için Meclis Araştırması açılması istendi.

Reklam
Reklam

ANKA