Chp’den Büyükşehir Tepkisi

Denizli Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu, büyükşehir yasasıyla ilgili halkın görüşünün alınmadığını belirterek...

Denizli Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu, büyükşehir yasasıyla ilgili halkın görüşünün alınmadığını belirterek tepki gösterdi.

Denizli Belediyesi CHP Meclis Grubu, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 13 ilin büyükşehir olması ile ilgili görüşlerini açıkladı. CHP Meclis Grubu adına konuşan Teoman Sancar, Denizli’nin Büyükşehir olmasını yıllardır büyük bir heyecanla beklediklerini ancak kendilerinin istediği büyükşehirin bu olmadığını söyledi. Büyükşehir yasası hazırlanırken hiç kimsenin görüşünün alınmadığını ifade eden Sancar, “İlçelerin sınır haritaları hazırlanırken, Denizli’nin ne İl Genel Meclisi’ne, ne Belediye Meclisi’ne, ne de sivil toplum kuruluşlarına danışıldı. Bu tasarı kimsenin fikir ve düşünceleri alınmadın Denizliliden habersiz bir şekilde hazırlandı. Hazırlanırken de şehir planı ilkeleri, coğrafi yüzölçümleri, nüfus yoğunlukları ulaşım master planı gibi bir çok şey gözardı edilmiş. Biz bu taslağın vatandaşlar tarafından da kabul görmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Denizli’nin Büyükşehir olması için yıllardır büyük mücadelelerin verildiğini kaydeden Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Denizli’nin Büyükşehir olmasını herkesten çok istiyoruz. Denizli’nin gelişimi, kalkınması açısından mutlaka bu gerçekleşmelidir. Ancak bu haliyle kimseye danışılmadan sunulan bu tasarıyı Ankara’da hazırladılar ve bizim önümüze sundular. Bu tasarıdan Denizli’de kimsenin haberi yok. Böyle bir şey olabilir mi? Bu sorunlu Büyükşehir yasa taslağını kabul etmiyoruz.”

Denizli ile ilgili alınan bir kararda en çok Denizli’de yaşayan vatandaşların söz hakkı olması gerektiğini savunan Sancar, "Denizli için hayati değer taşıyan bu konuda biz vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışacağız. Denizli’ye yapılacak olan bir horoz heykeli için anketler düzenlenirken, Denizli’de yaşayan her insanı etkileyecek Büyükşehir konusunda neden Denizli’de kimseye bilgi verilmez. Biz bu işin peşini bırakmayarak, fırsat bulduğumuz her yerde bu anti demokratik tavrı eleştireceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: