Chp’den Çiftçiye Yönelik Proje

CHP Adapazarı İlçe Teşkilatı yeni bir proje daha gerçekleştirdi. “Toprağın Çığlığı” adı verilen projede 10...

CHP Adapazarı İlçe Teşkilatı yeni bir proje daha gerçekleştirdi. “Toprağın Çığlığı” adı verilen projede 10 ayrı çiftçinin arazilerinden alınan toprak numuneleri analiz ettirilerek bu alanlarda hangi ürünlerin daha verimli olacağı tespit edildi.

Üyelerini CHP Adapazarı İlçe Teşkilatından Mehmet Düdükçü, Nurhan Demirel, Sebahat Ülbağ ve Muhammed Cengiz’in oluşturduğu proje grubu yeni bir çalışmaya daha imza attı. Proje kapsamında yapılan çalışmada 10 ayrı çiftçinin toprağından örnekler alınarak ve analize gönderilerek gelen sonuçlara göre çiftçinin ekilecek ürün konusunda nasıl bir seçim yapması gerektiği belirlendi. Analiz sonuçlarına göre, hangi gübrenin kullanılması gerektiği, ne ekilmesi gerektiği konusu sonuca bağlanırken, bu amaçla mahalleye Ziraat Mühendisleri ve veterinerler götürülerek bilgilendirme çalışması yapıldı.

Reklam
Reklam

CHP’liler, partilerinin her zaman çiftçinin yanında olduğunu belirttiler ve çalışmalarının bu yönde devam edeceğini söylediler. CHP’lilerin büyük bir ilgiye karşılaşıldığı ve başka çiftçilerinden de aynı çalışmayı istedikleri projenin çok sık olarak ve değişik bölgelerde tekrarlanacağını öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: