CHP'den Çukurova Üniversitesine taşeron tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde yaşanan biber...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde yaşanan biber gazı olayının vahim olduğunu belirterek, “Hiçbir gerekçe biber gazlı darbı haklı gösteremez” dedi.
“Basının karşısına Adana ve ülkemiz için yapılan güzel şeyleri paylaşmak için çıkmayı çok isterdim. Ama ne yazık ki, ülkeyi yöneten zihniyetin uygulamaları buna izin vermiyor” diyen CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, düzenlediği basın toplantısında, Balcalı Hastanesi çalışanlarının maruz kaldığı biber gazlı müdahaleye sert tepki gösterdi.
Zeydan Karalar, “Dün, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde yaşanan olaylar, hak arayanlara karşı acımasızlığın ötesinde, insan sağlığına, çocuk haklarına saygısızlığın da bir örneğini oluşturdu” dedi.
Başkan Karalar, SES Adana Şubesi yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün neler oldu. Çalışma Bakanlığı Müfettişlerinin de tespit ettiği gibi, Balcalı Hastanesi kadrosunda olması gereken sağlık çalışanlarının yeniden taşerona mahkumiyetini öngören ihaleye tepki gösteren çalışanlar, ihale salonunun bulunduğu bölümde pasif oturma eylemi yaptı.
Güvenlik güçleri, amaçları sadece mahkeme kararları ve Çalışma Bakanlığı Tebligatının uygulanmasını sağlamak olan sağlık çalışanlarının üzerine biber gazı sıktı, darp sonucu 5 kişi yaralandı, 25 kişi gözaltına alındı. Hem de en hassas çocuk hastaların kaldığı bölümde, hastanenin içinde, biber gazı uygulaması. Büyüklerin bile katlanamadığı biber gazının çocuk hastalar üzerindeki etkisini düşünmek bile istemiyorum.”
Hiçbir gerekçenin, çocuk hastaların tedavi beklediği bir mekanda biber gazı uygulamasını haklı gösteremeyeceğini vurgulayan Başkan Karalar, pasif oturma eylemi yapan hastane çalışanlarının taleplerinin haklılığına da dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakanlık müfettişleri ‘Bu insanlar hastane kadrosunda olmalı’ diyor. Mahkeme çalışanları haklı buluyor. Buradan Çukurova Üniversitesi yönetimini ve Rektör Alper Akınoğlu’nu sağduyuya, Çalışma Bakanlığı ve Mahkeme kararlarına uymaya davet ediyorum. Demokratik eylemde yaralanan 5 kişiye geçmiş olsun ve şifa dileklerimizi belirtiyor, hak arama eyleminde gözaltına alınan 25 kişinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz