CHP'den DSP'ye transfer

ANKARA (İHA) - Uzun yıllar CHP'de çeşitli kademelerde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, DSP'ye geçti. Tomanbay'a parti rozetini takan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "DSP'ye çokça katılım oluyor, olacak. DSP'yi izlemeye devam edin" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, genel merkezde yaptığı basın toplantısında hem gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi hem de CHP'de uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'a DSP'ye katılımı dolayısıyla parti rozeti taktı. Sezer, Başbakan Erdoğan'ın demokrasinin kurallarına ve basın özgürlüğüne tahammül edemediğini gösterdiğini söyleyerek, "Almanya'da yaşanan Deniz Feneri davasında Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu tavır bir suçlunun telaşıdır. Baskıyı, yıldırmayı, bir yöntem olarak belirlemiş Başbakan, basının kendisine de dokunan iddiaları içine sindirememekle kalmıyor. Tehditle ve şantajla basını baskı altına almaya çalışıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Deniz Feneri davasının ortaya çıkardığı dönemin baskının ve sansürün en yoğun olarak uygulandığı dönem olduğunu iddia eden Sezer, bu dönemin hükümet için de sonun başlangıcı olduğunu söyledi. DSP'nin halkın yuvası olduğunu belirten Sezer, Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'ın da DSP yuvasına geldiğini kaydetti. DSP'ye bu dönemde katılımın çok anlamlı olduğunu belirten Sezer, çözümün DSP'de olduğunu savundu. Sezer, konuşmasının ardından DSP'ye katılan Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'a parti rozetini takarak hayırlı olsun dileğinde bulundu.

DSP'ye geçmesinin nedenlerini anlatan Prof. Dr. Tomanbay ise, "Siyaseten ülkemizin hiçbir sorununa çözüm getiremeyen ve siyaseten AK Parti'yi önleyemeyen Deniz Baykal ve yönetimidir. Siyaset ülke sorunlarına çözüm üretme yeridir, ama CHP bu soruna çözüm üretemediği için ülkenin önünü tıkayan bir konumdadır. Cumhuriyet Halk Partisi tümüyle halkımızdan kopmuştur ve halkın güvenini ve saygısını yitirmiş konumdadır. Demokratik açılıma büyük bir gereksinim vardı, bunun için Demokratik Sol Parti'ye geçme kararı aldım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün DSP'ye geçip geçmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Sezer, "Çokça katılım oluyor, olacak. Birçok arkadaşımızla Türkiye'de siyasete katkı vermiş, vermekte olan toplumun her kesiminden görüşmeler içerisindeyiz. Aynı noktada buluşuyoruz. DSP'yi izlemeye devam edin. Sayın Sarıgül ile de zaman zaman görüşüyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Günü gelince bütün bunlar konuşulacak" dedi.