CHP'den Erdoğan’a “istihbarat zaafı” sorusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Erdoğan’a, “Başbakanlık, Ankara Kaymakamlığı ve bir okulun bulunduğu bölgede yaşanan olayda istihbarat zaafı olduğunu düşünüyor musunuz” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi. MİT-PKK görüşmesine ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki konuşmaları Meclis’e taşıyan Nazlıaka, MİT yetkilisinin, “Biliyoruz biliyoruz, metropolleri patlayıcılarla doldurdunuz. Hepsini biliyoruz” ifadesini kullandığını belirterek, “20 Eylül 2011 tarihinde Ankara’nın Kızılay semtinde, Kumrular Caddesi’nde gerçekleşen bombalı eylem nedeniyle 3 vatandaşımızın hayatını kaybettikten ve 3’ü ağır 34 vatandaşımız yaralandıktan sonra patlayıcının yeri belli olmuştur” dedi. Nazlıaka, şu sorulara yanıt istedi:

Reklam
Reklam

“MİT yetkilisi tarafından ifade edilen ‘Biliyoruz biliyoruz, metropolleri patlayıcılarla doldurdunuz. Hepsini biliyoruz’ sözlerine rağmen insanların yoğun bir şekilde kullandığı ve Başbakanlık, Ankara Kaymakamlığı ve bir okulun bulunduğu bölgede yaşanan olayda istihbarat zaafı olduğunu düşünüyor musunuz?

MİT yetkilisi metropollerin patlayıcılarla doldurulduğunu bildiğine göre, bu konuda ne gibi önlemler alınmıştır?

İçişleri Bakanı’nın hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını belirtirken ‘adet’ kelimesini kullanması doğru mudur? Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan bu şekilde bahsetmesi insana verdiğiniz değeri mi göstermektedir?”

ANKA