Chp’den Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sadık Atila ve CHP İl Yönetim Kurulu Kayseri Gazeteciler...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sadık Atila ve CHP İl Yönetim Kurulu Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya ziyarette bulunan CHP İl Başkanı Sadık Atila yaptığı konuşmasında, “Basının en büyük güç olduğunu düşünüyorum. Kayseri basınının belli sorunlarının olduğunu biliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak basınımızın özgür olmasından yanayız” diye konuştu.

Atila, “Özgür basının bu ülkeye çok büyük katkılarının olacağını biliyoruz. O nedenle basının her zaman hem ulusal basının hem de yerel basının özgür olmasından yanayız. Bu nedenle de sizleri ziyaret ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise, “İleri, çoğulcu demokrasi dediğimiz de mutlak ve muhakkak, muhalefet odaklıdır, muhalefet odaklı olmalıdır. Bizim gibi rejimlerin dışında monarşi, oligarşi her türlü rejimde iktidar var ama bir yerde muhalefet varsa muhalefetin de sesi çıkıyorsa asıl orada demokrasinin kurallarının yerleştiğinden bahsedebiliriz” diye konuştu.

Basının, muhalefete iktidardan daha fazla yer vermesi gerektiğini belirten Altınkaya, “Ülkede bütün muhalefet partilerinin daha çok gayretli olması gerekir, şüphesiz bizim meslektaşlarımız da muhalefete olabildiğince en az iktidar kadar, hatta iktidardan fazla yer vermesi gerekir. Demokrasinin erdemlerinden birisidir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: