CHP'den 'Gezi Parkı Anıtı' teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gezi Parkı olayları sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Taksim Meydanı'nda "Gezi Parkı Anıtı" yaptırılması için kanun teklifi verdi.

ANKARA (ANKA)-CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gezi Parkı olayları sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Taksim Meydanı'nda "Gezi Parkı Anıtı" yaptırılması için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, TBMM Başkanlığına "Gezi Parkı Olayları Sonucunda Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımız Anısına Bir Anıt Yaptırılması Hakkında Kanun Teklifi"ni sundu.

Teklif, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Mustafa Sarı ve Ethem Sarısülük anısına Taksim Meydanında "Gezi Parkı Anıtı" adıyla bir anıt yaptırılmasını öngörüyor. Teklife göre, Taksim Meydanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yasanın yayımı tarihinden itibaren altı ay içinde "Gezi Parkı Anıtı" adıyla bir anıt yaptırılacak. Yaptırılacak anıtın şekli, yeri ve diğer usul ve esaslarının belirlenmesinde yaşamını yitiren vatandaşların birinci derece yakınları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri dikkate alınacak. (ANKA)

Reklam
Reklam