CHP'den Gül'e ''af'' eleştirisi

Ankara (AA)- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan kişiler kamuoyunu eksik bilgilendiremezler" dedi.

Okay, TBMM'de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kalan hapis cezasının kaldırılması konusunda bazı basın-yayın organlarında yer alan değerlendirmelerle ilgili dün bir açıklama yapıldığını anımsattı. CHP Grup Başkanvekili Okay, olarak şunları söyledi:

"Açıkçası, kayıp trilyon davasında, AKP'nin Bakanlar Kurulunda olanlar, değişik zaman dilimi içinde birbirini affedici kararları vermişler ve ortak olmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanı, kendi aleyhindeki hukuk davasının reddinden bahsederken, davanın niçin ve nasıl temyiz ettirilmediğini açıklamak durumundadır. Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan kişiler kamuoyunu eksik bilgilendiremezler. Kamuoyundan kimi bilgileri saklayıp, işine geldiği bilgileri de aktaramazlar. Bu makamın ağırlığı gereği tüm doğruları kamuoyuyla paylaşmakla yükümlüdürler.Aleyhine açılan bir hukuk davasının yargılama sürecine bizzat Maliye Bakanı'nın müdahalesi ile kendi hakkındaki dosyanın Yargıtaya gidişini engelleyen bir anlayışın arkasına saklanmak ve bunu da kamuoyundan saklamak yadırgatıcı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı, kendisiyle ilgili olan hususlarda, yorum ve değerlendirmelerin kamuoyunu yanıltmaya ve makamı yıpratmaya yönelik olduğunu ifade etmekteyse de kamuoyunu yanıltan bu basın açıklamasıdır. O makamın yıpranmasını istemiyorsa, Cumhurbaşkanı kamu görevlileri üzerinde baskılar oluşturarak hakkındaki kararı temyiz ettirmeyen eski kabine arkadaşı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ikaz etmesi gerekir."

Reklam
Reklam