Chp’den İmza Kampanyası

CHP Atakum İlçe Başkanlığı, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın serbest bırakılması için imza...

CHP Atakum İlçe Başkanlığı, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kurulan CHP stantlarının yaklaşık bir hafta açık kalacağını belirten CHP Atakum İlçe Başkanı Ali Ekber Bolat, “Halkın oyları ile seçilen milletvekillerimiz, 1 yılı aşkın bir süredir hala cezaevinde olması kabul edilebilir bir şey değildir. Buna dikkat çekmek, adaletin bir an önce tecelli etmesi için imza kampanyası başlattık. Halkın yoğun ilgisini görüyoruz. Bu olaya duyulan tepkiden kaynaklanıyor. Artık herkesin bu gerçeği görmesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

İmza kampanyasına, hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu, insan haklarının benimsendiği, halkın iradesine saygılı bir düzen gelişmesi adına destek verdiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Ben, demokratik kültürümüz gelişsin istiyorum. Bu sayede farklı görüşlere saygı duyarak, hoşgörü ile bakarak, birbirimize düşmanca, birbirini incitecek şekilde yaklaşmaz, kıvançta ve tasada birlikte olabiliriz. Demokratik hoşgörü sahibi olmalı, hukukun üstünlüğü konusunda da çok hassas olmamız gerekiyor. İnsanların haksızlığa uğradığında gider mahkemeye hakkımı alırım düşüncesinin asla zedelenmemesi gerekiyor. Bu anlamda son zamanlarda sıkıntılı günler yaşamaktayız. Bunlardan biri de vekillerimizin durumudur. Halkın iradesinin mutlaka saygı ile karşılanması gerekir. Kuşkusuz ki yasaları çiğneyenlerin bunun karşılığını bulmaları gerekir ama bunu yaparken dahi insan haklarına saygılı olmalıyız. Milletvekillerinin uzun bir süre karar oluşturulmamadan içeride tutulmalarının bu çağda Türkiye’ye yakışmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: