CHP''den işsizleri sevindirecek önerge

CHP İzmir Milletvekili Türeli, TBMM Başkanlığı'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA)-CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, işsizlere yapılan işsizlik ödeme miktarının artırılması ve daha uzun sürelerle ödeme yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

İşsizlik Sigortası Fonundan yapılan ödemelerin ne kadarının ilgili mevzuata göre hak sahibi işsizlere yapılan işsizlik sigortası ödemesi olduğunu merak eden Türeli, şu soruları yöneltti:

"İşsizlik Sigortası Fonundan, hak sahiplerinin dışında, başka alanlara ödeme yapılmış mıdır? Yapılmışsa, hangi alanlara, ne kadar harcama yapılmıştır?

Reklam
Reklam

İşsizlik sigortası ödemeleri dışında diğer alanlarda yapılan harcamaların yasal dayanağı var mıdır? Varsa bu yasal dayanak nedir?

Gerek fonda biriken paranın büyüklüğü gerekse fon kapsamında işsizlere yapılan ödemelerin düşüklüğü göz önüne alındığında, İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma koşullarının kolaylaştırılması, işsizlere yapılan işsizlik ödemelerinin miktarının artırılması ve daha uzun sürelerle ödeme yapılması için halen yürütmekte olduğunuz bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa neden yoktur?"