Chp'den Meclis Önünde Tutuklu Vekil Protestosu

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, tutuklu milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmasını isteyerek, "Milli iradenin hapsine son...

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, tutuklu milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmasını isteyerek, "Milli iradenin hapsine son verilmesini istiyoruz" dedi.

CHP Ankara İl Teşkilatı, TBMM önündeki Milli Egemenlik Parkı'nda 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden bu yana bir yıl geçmiş olmasına rağmen başta İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal'ın aralarında olduğu toplam 8 milletvekilinin tutukluluğun devam ettiği gerekçesiyle bir eylem yaptı. Eyleme, aralarında Emine Ülker Tarhan, Erdoğan Toprak, Levent Gök, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal'ın da olduğu çok sayıda CHP'li milletvekili destek verdi.

Reklam
Reklam

"Kahrolsun faşizm", "Balbay'a özgürlük", Haberal'a özgürlük' gibi sloganlar atan grup adına bir açıklama yapan, CHP Ankara İl Başkanı Alçın, bir yıl önce Türk halkının 550 milletvekilini seçtiğini ve Meclis'e göndermesine rağmen bunlardan 8 tanesinin Meclis'e sokulmadığını söyledi.

Meclis başkanı ve meclis iradesinin milletvekillerine sahip çıkmadığını söyleyen Alçın, "Duvarında 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazan meclisin başkanı milletvekillerine çıkamamaktadır. Sahip çıkmak bir yana 'elim kolum bağlı' diyerek aczini ifade etmektedir" diye konuştu.

Balbay ve Haberal dahil tutuklu MHP'li ve BDP'li milletvekillerinin de özgürlüklerini kavuşarak milli iradenin hapsine son verilmesini istediklerini vurgulayan Alçın, "Gün gelecek, Balbay'ı da Haberal'ı da diğer tutuklu milletvekillerini de hep birlikte burada alkışlarla karşılayacağız" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: