CHP'den olağanüstü toplantı çağrısı

ANKARA (İHA) - CHP, TBMM'nin 3 Ağustos 2004 tarihinde olağanüstü toplanması için 125 imza ile başvuruda bulundu. CHP Grup Başkanvekilleri Ali Topuz ile Haluk Koç, 3 Ağustos 2004 Salı günü TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması istemli başvuruyu TBMM Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı'na verdi. Başvuru gerekçesinde, '22 Temmuz 2004 tarihinde Sakarya-Pamukova'da meydana gelen ve 38 kişinin yaşamlarını yitirmesiyle sonuçlanan kazaya neden olan, 'Hızlandırılmış Tren' olarak adlandırılan uygulamayı mevcut altyapı eksiklikleri tamamlanmadan başlatarak, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında gensoru verilmek istenmesi gösterildi.

Reklam
Reklam

"AK PARTİ'LİLER DE DESTEK VERMELİ" Konuya ilişkin bir açıklama yapan Haluk Koç, başvuruya 125 CHP'li milletvekilinin imza verdiğini söyledi. 3 Ağustos günü AK Parti'li milletvekillerinin de Meclis'e gelmesini isteyen Koç, "Eğer gelmezlerse, buna katık vermezlerse, olar da bu meselenin görüşülmemesini istiyor demektir. Böylece bu işin sorumluluğu sadece bakan, genel müdürden çıkıp tüm AKP Grubu'nun olur" dedi.

İÇ TÜZÜK NE DİYOR? TBMM İçtüzüğü'nün 'Tatilde veya ara vermede toplantı' başlıklı 7. maddesi şöyle: "Türkiye Büyük Millet Meclisi, tatil veya ara verme sırasında Cumhurbaşkanı veya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından toplantıya çağrılması halinde, belirtilen gün ve saatte toplanır. Cumhurbaşkanı, toplantı çağrısını doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulu'nun istemi üzerine yapar.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı doğrudan gerek görürse toplantı çağrısına karar verebilir. Üyelerin beşte birinin imzasını taşıyan gerekçeli önergedeki çağrı istemini ise en geç yedi gün içinde yerine getirir. Bu çağrılarda, toplantı gün ve saatinin ve bu toplantıyı gerektiren konunun belirtilmiş olması şarttır. Birleşim yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Başkan, ilk önce çağrı yazısını okutur ve bu toplantıyı gerektiren konu görüşülür. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına devam etme kararı almadığı takdirde, tatile veya ara vermeye devam olunur. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa çağrı düşer".(

Reklam
Reklam