CHP'den olağanüstü toplantı teklifi

ANKARA (İHA) - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AK Parti'nin Genel Kurul'un toplanması konusunda söz vermesi halinde TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için hemen imza toplayacaklarını açıkladı.

Anadol, bugün TBMM'de Parlamento muhabirleriyle bir sohbet toplantısı düzenledi. Burada bazı açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Anadol, 'muhafazakar demokrat' demekle AK Parti'nin 'muhafazakar demokrat' olamayacağını, olmadığının da görüldüğünü ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman bir açıklama yaptığını ve kendisini 'İstanbul'un imamı' olarak ilan ettiğini, bunun cami imamlığıyla bir ilgisi olmadığını, şeri bir imamlık olduğunu iddia eden Anadol, Başbakan'ın bugün Türkiye'nin imamı olduğunu söyledi. "Milli görüş gömleği çıkarılmamıştır. Birkaç tane gömlek vardır. Biri çıkarılıp diğeri giyilmektedir. Form aynıdır" diyen Anadol, 40 senedir Türk halkının özlemi olan AB ile ilgili en son ve en somut gelişmenin 6 Ekim tarihinde yeni bir dönemece gireceğini, ancak bunun AK Parti tarafından engellendiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

TCK tasarısının mecliste görüşüldüğü sırada AB yetkililerinin Türkiye'nin hakkında düzenlenecek raporun olumlu olacağı yönünde mesajlar verdiğini, ancak tasarının ertelenmesi ve 'zina' ile ilgili maddenin tasarıya gireceği düşüncesinin ortaya çıkmasıyla rapora ilişkin bu olumlu görüşlerin olumsuza döndüğünü ifade ederek, Meclis'in biran önce toplanmasını ve TCK'nın mevcut olduğu gibi Genel Kurul'da yasalaştırılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın son açıklamaları ve uygulamalarıyla devlet adamı basireti gösteremediğini ileri süren Anadol, bu konuşma ve uygulamaların Türk ekonomisine, bugün ifade edilen rakamlara göre en az 100 trilyonluk bir faturasının olacağını söyledi.

Bir gazetecinin "Siz TBMM'yi toplamayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Anadol, kendi istekleriyle Genel Kurul'un toplansa bile çalışmayacağını ya da toplanamayacağını ifade ederek, "Bir anlamı olmayacak. 'Evet' desinler imzaları toplayalım. Diyaloga açığız" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin politikalarını 'zina üzerine bina' ederek gerçekleştirdiğini söyleyen Anadol, 1 Ekim tarihinden sonra AB treninin kaçacağını, Başbakan Erdoğan'ın duran bir trene binmek yerine hareket eden bir trene binmeye çalıştığını, bunun da akıl dışı olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadol, bir soru üzerine de Irak'ta yaşanan olayların 'zina' ve 'TCK' tartışmaları örtüsü altında kaldığını, Irak'ta yaşanan olayların 1 Mart tezkeresi öncesi ve sonrasında kendi söylediklerini haklı çıkardığını belirtti.