Chp'den Patlama Sırasında Görevde Olan Yetkililere İstifa Çağrısı

CHP İl Başkanlığı Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlama sırasında görevde bulunan tüm yetkilileri istifaya...

CHP İl Başkanlığı Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlama sırasında görevde bulunan tüm yetkilileri istifaya çağırdı.

PTT önünde toplanan CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek görevde olan yetkilileri istifaya çağıran bir imza kampanyası başlattı. Grup adına konuşan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sularında Afyonkarahisar’da Kışlacık mevkiinde meydana gelen patlamanın ardından 25 askerin şehit verildiğini hatırlattı. 25 askerin hala sebebinin açıklanmayan olaylar sonucu şehit olduklarını aktaran Görgöz, olayın ardından Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyareti sırasında gerçekleşen diyalogların, birbirine halı kilim hediye edip, hiçbir şey olmamış gibi davranış biçimleri sergilemelerinin ve hiçbir inceleme yapılmadan hükümet yetkililerinin olayın kaza sonucu olduğunu açıklamasının herkesi fazlasıyla üzdüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Görgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir askerin elindeki bombanın pimini çekmesiyle patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini açıklamasının da yeterli olmadığını dile getirdi. Olay sonrasında kışlanın komutanıyla görüşme yaptıklarını ve sayımı yapıldığı iddia edilen bombaların elle değil kasalarla stoklandığını öğrendiklerini bildiren Yalçın Görgöz, bu edinilen bilgiler sonucu askerin bombanın pimini çekip kazara bir patlama olma ihtimalinin çok zayıf hatta imkansız olduğunu bildirdi.

Hükümet yetkililerinin kamuoyunu bu kadar zaman geçmesine rağmen bir türlü gerçekçi, tatmin edici açıklamalarda bulunmayarak merakta bırakması ve üstüne üslük her geçen gün yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin toplumu daha fazla derinden yaraladığını ifade eden Görgöz, şöyle devam etti:

“Her geçen gün şehit haberleriyle uyanır olduk. Toplum karabasana dönüşmüş bir durumda yaşamak zorunda değil. Burada tamamen Habur’da teröristin önüne kırmızı halı serilmesiyle başlayan sürecin devam ettiğini görüyoruz. Arkasından Oslo görüşmeleri. PKK’ya verilen bu kadar fazla müsemmanın sonucunda bunları yaşamamız gayet doğal gibi görünüyor. Daha 3 gün önce Hakkari’de 4 askerimiz şehit oldu, 2 gün önce Bingöl’de 8 polisimiz şehit oldu. Her geçen gün bu haberlerle yaşamak durumunda bırakılan ülkemiz bunu hak etmiyor.”

Reklam
Reklam

PTT önünde toplanan grup, ‘Hükümet istifa’, ‘Vali İstifa’, ’25 şehidimizi unutturmayacağız’ yazılı pankartlar açtı.

Görgöz’ün konuşmasının ardından istifaya çağrı için imza kampanyası başlatıldı.

CHP İl Teşkilatının katıldığı kampanyanın 20 Eylül’de sona ereceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz