Chp’den Silivri Protestosu

ÇORUM (İHA) – CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından, Ergenekon davasında ara karar ile verilen cezaları...

ÇORUM (İHA) – CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından, Ergenekon davasında ara karar ile verilen cezaları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Hürriyet meydanından başlayan yürüyüşe CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, ADD, İP, DSP ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri taşıyan grup çeşitli sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüdüler. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, grup adına bir konuşma yaptı. Atlas, “Silivri’de sadece siyasetçileri yargılamıyor, bilim adamlarını, sendikacıları, gazetecileri yargılamıyorlar. Silivri’de şuanda yargılanan bayrak. Silivri’de şuanda yargılanan cumhuriyet. Silivri’de şuanda yargılanan vatanın bölünmez bütünlüğü. Silivri’de şuanda yargılanan laiklik ve Atatürk ilkeleri. Silivri’de şuanda yargılanan, tutsak edilen Çanakkale Zaferi, Kocatepe ve Kurtuluş Savaşı. Silivri’de bunlar geleceğimizi, cumhuriyeti, insan haklarını yargılamaya çalışıyor. Ama atladıkları bir hadise var. Onlar yurtseverleri unutuyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: