CHP'den soru önergesi

CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün TBMM de yaptığı konuşmada Elazığ'ın köylerinde 3 bin civarında lambanın söküldüğünü iddia etti

CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün, Elazığ’ın köylerinde yaklaşık 3000 civarında sokak lambasının söküldüğünü ve sökülmeye de devam edildiğini belirterek, bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a soru önergesi verdi.

CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün’ün yazılı soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda gerekçesi belirtilen sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla

Reklam
Reklam

Mevcut 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun geçici 17.maddesinde “ Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik cadde ve sokak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. ajans23.net Bu tür aydınlatmaya ve trafik sinyalizasyonlarına ait tüketim giderleri, 01.01.2009 ila 31.12.2015 tarihleri arasındaki dönem için Hazine Müsteşarlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.” hükmü yer almaktadır.

Mevcut Kanunda açıkça belirtilmesine rağmen Elazığ’ın köylerinde yaklaşık 3000 civarında sokak lambası sökülmüş ve sökülmeye de devam edilmektedir.Yanı başında Keban Barajı bulunan Elazığ’ın köylerinin özelleştirme girdabı yüzünden sokak lambalarından mahrum bırakılması son derece üzücüdür.

Soru 1: Karanlığa mahkum edilen köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bu durumda nasıl sağlanacaktır?

Soru 2: Bakanlık olarak yapılacak bir düzenleme ile köylerde ki aydınlatma meselesini çözmeyi düşünüyor musunuz?

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: