Chp’den Stk Atağı

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, sivil toplum kuruluşlarından kentin ilerlemesi için proje üretmelerini...

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, sivil toplum kuruluşlarından kentin ilerlemesi için proje üretmelerini isterken, engelli vatandaşların sorunlarını da önümüzdeki dönemde yoğun olarak ele alacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Akar, Mersin’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kentteki engelli derneklerini de ziyaret eden Akar, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Akar, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Engelliler Parti Meclis Üyesi Müslüm Duru ve il yönetimi ile birlikte İşitme Engelliler Eğitim Gençlik ve Spor Derneği, Görme Özürlüleri Birleştirme ve Kalkınma Derneği, Kalp Gözü İle Görenler Derneği ve Türkiye Sakat Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde engellilerin sorunlarını dinleyen Akar, il başkanı seçildikten sonra engelli vatandaşlar için geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını anımsattı. Toplantıda engellilerin sorunları, engelliler için yapılması gereken ama yasalaşmayan konuları, Mersin’de kaldırımlar ve üst geçitlerle ilgili sorunlarını önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar içerisine aldıklarını belirten Akar, iktidarın engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için çalışması gerektiğinin altını çizdi. CHP olarak hem engellilerin hem de diğer sivil toplum kuruluşlarının sorunlarına çözüm bulma çabasında olduklarını ifade eden Akar, Mersin’de bir ‘Emek Platformu’ oluşturduklarını ve sürekli toplantılar yaparak, bu toplantıda ele alınan konuları Genel Merkez’e rapor olarak ilettiklerini anlattı. CHP’nin artık engellilerle ilgili bir Parti Meclisi üyesi olduğunu da kaydeden Akar, PM Üyesi Müslüm Duru’nun Antalya’dan Hatay’a kadar olan bölgede bu konuyla ilgili görevlendirildiğini dile getirdi. Akar, önümüzdeki yerel seçimde engelli vatandaşların belediye meclis üyesi olarak CHP’de yer alacaklarını da ifade etti.

Reklam
Reklam

STK’LARLA İL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

Öte yandan, CHP İl Başkanlığında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Emek Dünyası ve Odalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nihat Kırılmaz’ın organize ettiği toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın Danışmanı Tayfun Şahin konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Akar, emek dünyasının temsilcileriyle sürekli bir araya geldiklerini, bu toplantıları sorunları tespit edip müdahale edebilecekleri bir düzeye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. CHP’nin Mersin’in daha yaşanılabilir bir kent olması için çaba içerisinde olduğunun altını çizen Akar, bu çerçevede STK’lara da görev düştüğünü vurgulayarak, STK temsilcilerinden kentin ilerlemesi için proje üretmelerini istedi.

Tayfun Şahin ise yaptıkları çalışmaları anlatarak, son dönemlerde en popüler kavramın değişim ve dönüşüm olduğunu, dönüşümün Türkiye’de olumsuz yönde gittiğini kaydetti. 2000’li yıllarda toplumun büyük bir dönüşüm yaşadığına işaret eden Şahin, farklı gerekçelerle köylerden kentlere göç eden geçimlerini sağlamak için düşük ücretle hizmet sektöründe çalıştığını dile getirdi. Mekansal değişimle zihinsel dönüşümün aynı anda gitmediğini, şehirli olmayan ve her yerde köy kültürünü yaşayan geniş kitlerin oluştuğunu aktaran Şahin, “AKP hükümeti de bu insanlara makarna, kömür yardımı yaparak oylarını arttırmıştır. Bu yüzden STK’lara görev düşüyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: