CHP'den tepki eylemi!

CHP İl Başkanlığı hatıra para olarak bastırılan madeni paradan Atatürk resminin çıkarılmasını yaptığı eylemle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı hatıra para olarak bastırılan madeni paradan Atatürk resminin çıkarılmasını yaptığı eylemle tepki gösterdi.

Dün Kültür Sitesi önünde toplanan partililer daha sonra sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Atatürk’ün resminin çıkarılmasına tepki gösteren eyleme CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP’li belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, iktidara yüklenirken Türkçe olimpiyatlarında hatıra para olarak bastırılan madeni parada Atatürk’ün resminin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Yapılanlarla Atatürk’ün kazanımlarının ve cumhuriyetin hafızalardan silinmek istendiğine vurgu yapan Başkan Atlas, “Biz bunlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Çorum’da 3 ilçede adliyelerin kapatılacak olmasına ilçe halkların tepki gösterdiğini hatırlatan Başkan Atlas, CHP olarak ilçe halkının yanında olduklarını söyledi. İktidar partisi milletvekillerinin muhalefet partilerine “kütükçü” demesine karşılık veren Başkan Atlas, “Bayat’a ilçe halkının yanında olmak için gittik. Bu söylemleri kendilerine iade ediyorum. Söylemler nedeniyle Ak Partili yöneticiler ilçe halkından özür dilenmelidir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından partliler sessizce anıtttan ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: