CHP'den Unakıtan hakkında suç duyurusu

ANKARA (İHA) - CHP, kayıp trilyon davasında temyiz başvurusunda bulunmayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Maliye bürokratları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, ortak bir yazılı açıklama yaparak, kamuoyunda kayıp trilyon davası olarak bilinen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bazı AK Parti'li bakanların da yargılandığı davaya ilişkin süreçte bugüne kadar hukuksuzlukların yaşandığı iddia edildi. Açıklamada, kapatılan RP'nin 1997 yılı Hazine yardımına ilişkin Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan alacak davasının, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı tarihin birkaç gün öncesinde 19 Nisan 2007 tarihinde sonuçlandığına işaret edilerek, bundan sonraki aşamada dava dosyasının Maliye Bakanlığı serüveninin Kemal Unakıtan'ın girişimleriyle şekillendirildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Dava dosyasının, rutin uygulamaların ve teamüllerin dışına çıkılarak, Maliye Bakanı Unakıtan'ın talimatıyla Ankara Muhakemat Müdürlüğü'nden Başhukuk Müşavirliği'ne getirildiği ileri sürülen açıklamada, Maliye Bakanlığı gibi gelenekleri oturmuş bir kurumda dava dosyasının, kararın temyizini engellemek için taşra birimlerinden Başhukuk Müşavirliği'ne getirtilmesinin daha önce örneği yaşanmış bir uygulama olmadığına işaret edildi.

Maliye Bakanı'nın yasanın ilgili hükmüne rağmen temyiz başvurusunda bulunmadığı öne sürülen açıklamada, Maliye Bakanlığı bürokratları ile Maliye Bakanı Unakıtan'ın, TCK'daki 'görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri iddia edildi.

Açıklamada, CHP'nin Maliye Bakanı Unakıtan ve Maliye bürokratları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.