CHP’li 18 Vekil, İncesu Belediyesi’ndeki Rüşvet Iddiasıyla Ilgili Davayı Izledi

Kayseri’nin İncesu Belediyesi’nde aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu dolandırıcılık, rüşvet, irtikap iddiasıyla açılan davanın görülmesine...

Kayseri’nin İncesu Belediyesi’nde aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu dolandırıcılık, rüşvet, irtikap iddiasıyla açılan davanın görülmesine 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Önceki duruşmaları da yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu duruşmaya ise 18 milletvekili ile katıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, eski belediye çalışanları Süleyman Temeltaş, Hacı Ali Hamurcu ile Hilal Aybak, sanıklardan Hacı Ali Hamurcu ile Süleyman Temeltaş’ın avukatı Halil İbrahim Yolcu, Hilal Aydın’ın avukatı Mehmet Savruk, Zekeriye Karayol’un avukatlarından Hulusi Çakır katıldı. Duruşmaya Mağdur Yağmur Çöl, katılmazken avukatı mahkemede hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Duruşmada mahkeme başkanı, sanıkların ve sanık avukatlarının savunmaları ile taleplerini aldı. Duruşmada avukat Halil İbrahim Yolcu’nun, kendisine ait işyerinin kapısına bırakılan ve üzerinde 'Adem Vatandaş' ismi yazılı bulunan bir mektubu mahkemeye delil olarak vermesi ile ilgili diğer sanık ve avukatlarından itiraz geldi. Sanıklardan Zekeriye Karayol ve avukatı, isimsiz, kim olduğu belli olmayan mektubun neden Halil İbrahim Yolcu’nun işyerinin kapısına bırakıldığının sorgulanması gerektiğini, delil olarak kabul edilemeyeceğini ve ortada olmayan sahte bir isimle gönderilen metnin mahkeme kayıtlarından çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların bütün taleplerini reddi yönünde karar verdi. Mahkeme, Kayseri Valiliği’nden istenen bazı evrakların, dava konusunu esastan etkilemeyeceğinin dikkate alınarak talebinin de reddine karar verdi. Duruşma, sanıklardan Hacı Ali Hamurcu’nun savunma yapacağını ve bunun için zaman istemesi nedeniyle 7 Haziran 2013 tarihine ertelendi.

Reklam
Reklam

Duruşmayı ikinci kez ara verilen bölüme kadar CHP’li 18 milletvekili de takip etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Atilla Kart, Şevki Kulkuloğlu, Celal Dinçer, Emre Köprülü, Ömer Süha Olgan, Kazım Kurt, Mehmet Ali Edipoğlu, Mehmet Kesimoğlu, Malik Ejder Özdemir, Ali Özeldiz, Ali Serindağ, Recep Gürkan, Orhan Düzgün, Ali İhsan Köktürk, Ali Haydar Öner, Oktay Ekşi ve Turgut Dibek izleciler arasında yer aldı. Mahkeme ikinci kez ara verdiğinde ise milletvekilleri salondan çıkarak il başkanlığı binasına gitti.

OLAY

Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri doğrultusunda yapılan suç duyurusu sonucu, 2007 yılında İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü Hilal Aybak, 2007 yılında UKOME Başkanı olan Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski memuru Hacı Ali Hamurcu hakkında dolandırıcılık, rüşvet, irtikâp iddiasıyla dava açılmıştı. Sanıklardan bazıları hakkında isnat edilen suç, İncesu ilçesi yakınlarına LPG istasyonu açmak isteyen Yağmur Çöl'den 30 bin lira rüşvet aldıkları, kişinin işlerini engelledikleri ve mağdur ettikleri yönünde iddialar yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz