Chp’li Akar Asker Uğurladı

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için güçlü bir orduya...

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için güçlü bir orduya sahip olması gerektiğini belirterek, “Bu bizi bir arada tutan önemli bir etkendir” dedi.

CHP İl Başkanı Akar, Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen asker uğurlama törenine katıldı. Törende Akar’ın yanı sıra MHP Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, CHP İl Başkan Yardımcıları Duran Üstül ve Şenol Akşanlı, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Güner, Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.

Reklam
Reklam

Uğurlama töreninde konuşan Faruk Akar, vatandaşların çocuklarını askere gönderirken tüm mahalle ve belde halkının bir şenlik havasında göndermesinin çok onur verici, insanın ruhunu okşayan bir davranış olduğunu vurguladı. Geçen hafta da Kayacı Köyü’nde davullarla zurnalarla ve kınaları yakılarak askerleri yolcu ettiklerini kaydeden Akar, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için güçlü bir orduya sahip olmamız gerekir. Bu bizi bir arada tutan önemli bir etkendir. Dışarıdaki komşularımıza karşı Türkiye’nin güçlü olduğunu ispat eden bir yapılanmadır” diye konuştu.

Son dönemlerde ordu üzerinde ciddi oyunlar oynandığını öne süren Akar, “Ülkenin Genelkurmay Başkanı çete üyeliği ile suçlanmaktadır. Çocuklarımızı askere gönderip, emanet ettiğimiz Türk Ordusu’nun komuta kademesindeki insanların güvenlerini zedelemesine yol açmaktadır. Bir an önce ordunun üzerindeki siyasi baskının kalkması, kendi işini yapması ve bizimde orduya güvenle baktığımız eskisi gibi bir yapı haline dönüştürmesi gerekir. Diyarbakır’ından Hakkari’sine, Edirne’sinden Bursa’sına, Muğla’sından Trabzon’una kadar tüm bölgelerde bizler ordumuza güveniyoruz, biz bir Anadoluyuz. Anadolu toprakları birçok savaşa sahne olduğu gibi önemli barışlara da sahne olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ parolası ile yola çıkmış bir Türk Ordusu var. Türk Ordusu’nun da onur ve şerefini sık sık siyasi oyunlarla ayaklar altına almamalıyız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çok güzel bir şölen havasında gençleri askere uğurladıklarını dile getiren Akar, gençlere hayırlı teskereler diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz