Chp'li Akkaya: Cam Bardağın Milli Güvenlikle Ne Alakası Var?

ANKARA, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Tarım- İş Sendikası genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında hukuksuzluk,

ANKARA, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Tarım- İş Sendikası genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında hukuksuzluk, işsizlik ve sosyal adaletsizliğin yer aldığını söyledi. Akkaya şöyle konuştu:
"Hukuksuzluk ülkenin kılcal damarlarına kadar girdi. 17 -25 Aralık sürecinden başlayarak yargı kararlarının uygulanmamasının ana nedenleri, bu ülkeyi 13 yıldır yöneten, 'Yargı benim için ayak bağı' diyen AKP zihniyeti."
Kıdem tazminatıyla ilgili yapılması düşünülen değişikliğe tepki gösteren Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"Haklarımız bir bir elimizden alındı. Tek kıdem tazminatımız kaldı ve şimdi onun peşindeler; pişirip pişirip önümüze sunuyorlar. Siyasi iktidar sıkıştığı zaman 'Tek parti iktidarı dönemi' diye CHP'yi eleştirmektedir. Kıdem Tazminatı, İşte o tek parti döneminde, daha sendikalar yokken 1936 yılında 3008 sayılı yasa ile çalışma hayatına girdi. En önemli haklarınızdan birisi de hiç şüphesiz grev hakkınızdır. Hiçbir sendika grevi bir amaç için kullanmaz. Alamadıkları hakları için araç olarak kullanır ve emekçilerin en kuvvetli silahları da üretimden gelen güçleridir. Ancak AKP zihniyeti işverenden yana tavır alarak grevleri erteliyor. Gerekçe; 'milli güvenlik.' Sorarım size cam bardağın, pencere, otomobil camının milli güvenlik ile ne alakası var? Ve yine sorarım size Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlendiği fabrikalarda mühimmat mı, silah mı üretiliyor? Hayır. buzdolabı, çamaşır makinesi vb. eşya üretiminin neresi milli güvenlik tehdidi… Bu uygulama hak gaspıdır, emek düşmanlığıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: