CHP'li Atalay: Etnik Köken Üzerinden Siyaset Yapmak Kafatasçılıktır

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, milliyetçilik kavramının yurtseverlik anlamına geldiğini belirterek, etnik köken üzerinden...

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, milliyetçilik kavramının yurtseverlik anlamına geldiğini belirterek, etnik köken üzerinden siyaset yapmanın kafatasçılık anlamına geldiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, milliyetçilik kavramının yurdunu sevmek ve ülke çıkarlarını düşünmek anlamına geldiğini söyledi. Milliyetçilik kavramını yurtseverlik olarak tanımladıklarını söyleyen Atalay, "Bu anlamda Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşlarımızın milliyetçi olduğunu düşünüyorum. Ama bu milliyetçilik faşizmin içerdiği kafatasçılıkla karıştırılmamalıdır. Biz hiçbir insanın etnik kökenin diğer etnik kökenden daha üstün olduğunu savunmuyoruz. Biz insanların eşit olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla kafatası milliyetçiliği ile alakamız yoktur. Milliyetçilik kavramı, milletini, memleketini ve yurdunu sevmektir ve çıkarlarını korumaktır. 21. yüzyılda etnik köken üzerinden siyaset yapmanın kafatasçılık anlamına geldiği bir gerçektir." dedi.

Reklam
Reklam

"BAŞBAKANIN TAVRINA İNANAMADIM"

Açıklamasında ortaya çıkan İmralı görüşmesi tutanaklarına değinen CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, "Biz parti olarak bu görüşmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğini dile getirdik. Tutanakların basına sızması sonrasında Başbakanın takındığı tavrı duyunca kulaklarıma inanamadım. Başbakanın bu görüşmelerin içeriği ile değilde sızdırılmasıyla ilgili tepki vermesi inanılmaz bir durum. Görüşmelerin sızması iyi oldu, Türk milleti nelerin pazarlığının yapıldığını görmüş oldu. Tutanaklarla süreci kimin yönettiği de ortaya çıktı. AK Parti’nin ve onun liderinin asıl kızgınlığı da bunadır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: