CHP'li Atay'dan Baykal'a çarşaf eleştirisi

ANKARA (ANKA) – CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, çarşaflı katılımlar nedeniyle CHP lideri Baykal'ı eleştirdi. Atay, Baykal'ın, CHP'nin kuruluş felsefesine aykırı hareket ettiğini öne sürdü.

CHP'de kara çarşaf tartışmaları devam ediyor. CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, yazılı bir açıklama yaparak, CHP Lideri Baykal'ı eleştirdi. Atay, "CHP'de halka açılım adı altında kamuoyuna sunulan son girişimleri ve Sayın Genel Başkan'ın açılım hareketini CHP'ye mal etmesini kaygı ve üzüntüyle karşılamaktayız" dedi.

Reklam
Reklam

Baykal'ın, kara çarşafın CHP'nin vitrinine çıkarılmasına gösterilen "haklı tepkilere" sırtını dönmekle suçlayan Atay, şunları söyledi:
"Atatürk önderliğinde çağdaş bir Türkiye yaratma çabasıyla çıkarılan kanunlar bugün Atatürk'ün partisi CHP'de genel başkan tarafından sorgulanmakta, Atatürk'ün koltuğunda oturmakla övünen Sayın Baykal Atatürk'ün yaptıklarının doğru olmadığı imajını yaratmaktadır. Tüm bunlar CHP'nin doğrularını değil, sayın Baykal'ın şahsi görüşlerini yansıtmaktadır. CHP'ye oy vermiş milyonlarca insan, birçok milletvekilimiz, birçok il ve ilçe yöneticimiz Genel Başkan gibi düşünmemektedir. CHP'nin hiçbir organında böyle bir açılım konuşulup karara bağlanmamıştır. Kaldı ki hiçbir siyasetçinin, Cumhuriyetin temel ilkelerine ters düşen böyle hassa bir konuda CHP gibi köklü bir siyasi kurum üzerinden girişimlerde bulunması kabul edilebilir bir durum değildir."

CHP'nin laik Türkiye'nin kalesi olduğunu ifade eden CHP'li Atay, inançların CHP aracılığıyla siyasete alet edildiğini öne sürdü. Bu durumun CHP'nin kuruluş felsefesine aykırı olduğunun altını çizen Atay, açıklamasında şunları dile getirdi:
"CHP aracılığı ile inançların siyasete alet edilmeye çalışılması ne CHP'nin kuruluş felsefesi ile ne de savunduğu ilkelerle bağdaşmaktadır. Bugüne kadar arkasında durduğumuz laiklik anlayışının yeniden yorumlanması için hiçbir sebep ve gereklilik yoktur. Sayın Baykal'ın açıklamaları laik Cumhuriyeti karalayan karşı devrim hareketi önderlerine adeta fırsat verir niteliktedir. Bu durum, laiklik tehlikesinin sıkça gündeme geldiği bir dönemde bu konuda en çok güvenilecek liman olan CHP'nin kamuoyunda hayal kırıklığı yaratması sonucunu doğuracaktır."

Reklam
Reklam